2 min. čitanja

USKOK podigao prijavu protiv HDZ-ovog načelnika Segeta jer je na račun općina požderao i polokao 425.000 kuna!

USKOK podigao prijavu protiv HDZ-ovog načelnika Segeta jer je na račun općina požderao i polokao 425.000 kuna!
Foto: Youtube / Screenshot / Wikimedia

SEGET - Bivšeg saborskog zastupnika HDZ-a i dugogodišnjeg načelnika Općine Seget Vinka Zulima USKOK tereti zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Osumnjičeni čelnik jedinice lokalne samouprave je predan pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnijeta USKOK-u - objavili su jutros.  

- Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta – Služba Split su, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, dovršili kriminalističko istraživanje nad 68-godišnjakom zbog sumnje da je kao čelnik jedne jedinice lokalne samouprave počinio kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako je osumnjičeni 68-godišnjak u razdoblju od prosinca 2016. do prosinca 2018. godine, kao načelnik općine, iskoristio svoj položaj i ovlasti tako što je u više navrata na računima ugostiteljskih objekata popunjavao obrazloženje učinjenog troška, lažno prikazujući privatno učinjeni trošak kao službeni te neosnovano i nezakonito, na teret općine nalagao plaćanja troškova konzumacije jela i pića u ugostiteljskim objektima na području općine, iako nije bilo nikakve osnove da te usluge plaća općina.

Sumnja se da je na taj način općinu oštetio za najmanje 425.665,01 kuna.    

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 68-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava podnesena Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, stoji u priopćenju.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

VIDEO: ”ŠEICI” SVRATILI DO MARINE Htjeli investirati, ali vrata općine zaključana...
Šeici Ahmed al Baradei i Lukman al Šimetin proveli su dug put kako bi došli do destinacije koja obećava, s pogledom od milijun dolara. Investicija je bila spremna, jedino što je preostalo bio je razgovor s načelnikom i rukovanje. Naravno, sve se trebalo održati bez postotaka i uplata
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.