2 min. čitanja

USKOK istražuje uhljebljivanje u makarskoj gradskoj upravi

USKOK istražuje uhljebljivanje u makarskoj gradskoj upravi
Foto: N1

MAKARSKA - Makarski gradonačelnik, Zoran Paunović (SDP) potvrdio je za N1 da policijski istražitelji po nalogu USKOK-a izuzimaju dokumentaciju iz gradske uprave koja se tiče više projekata: WTA turnira, nadstrešnice na tržnici, reorganizaciji gradske uprave i popločavanja javnih površina.

Paunović tvrdi da to traje već više od godinu dana, a mahom se, uvjeren je, sve radi na temelju anonimnih prijava što ih podnose lokalni HDZ-ovci.

- HDZ nas anonimno prijavi, USKOK to provjerava, a onda HDZ to objavljuje na svojim društvenim mrežama. Ne bojimo se ničeg, jer od kad smo preuzeli vlast sve radimo po zakonu - kazao je za N1 Paunović.

Prema njegovim riječima WTA turnir u Makarskoj organizira se po pravilima. Financiranje je odobrilo Gradsko vijeće, te je sklopljen ugovor koji će se realizirati u iduće tri godine.

- Sumnjiči nas se da nismo potpisali ugovor za turnir, a sve je uredno potpisano - pojašnjava Paunović.

Još jedna optužba tiče se uklanjanja nadstrešnice na gradskoj tržnici.

- Bivši gradonačelnik dao je nalog za gradnju te nadstrešnice iako nije postojao akt o gradnji. Vjerujem da je HDZ sve prijavio Inspektoratu koji je nametao zaključak da je cijela tržnica nelegalna. No na kraju se ipak ispostavilo da nadstrešnica nije legalna - navodi Paunović prema čijim riječima bi bivši makarski gradonačelnik Jure Brkan trebao u zatvor.

Istražitelji provjeravaju i reorganizaciju gradske uprave. Brkan je već javno prozivao Paunovića zbog toga tvrdeći da je neosnovano dijelu službenika podijelio otkaze, a onda na njihova mjesta zaposlio svoje ljude. No, Paunović uvjerava kako je sve provedeno po pravilima.

- Neraspoređeni su ostali oni koji po mišljenju pročelnika nisu dobro obavljali svoj posao. Neki od njih nisu se s tim pomisili i vode sudske postupke - rekao je Paunović kolegama s N1 televizije.

Prema njegovim riječima ničeg nezakonitog nije bilo ni kod popločavanja javnih površina. Sumnja se da je popločen teren kraj gradonačelnikovog hostela.

- Optužuje nas se da smo javnim novcem platili popločavanje privatnih dvorišta, no postoji dokumentacija prema kojoj se radilo o javnim površinama - tvrdi Paunović kojeg istražitelji još nisu ispitali.

- Za sada se samo provjerava dokumentacija, a ja pozivam sve zaposlenike koji imaju informacije o nečasnim radnjama da to prijave - zaključuje.

I.N.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.