1 min. čitanja

VIŠE OZLIJEĐENIH Urušila se pasarela s kruzera i s putnicima pala na pristanište

VIŠE OZLIJEĐENIH Urušila se pasarela s kruzera i s putnicima pala na pristanište
Foto: Wikimedia / Ilustracija / Twitter

Dok je u utorak bio privezan u luci Panama u Panami, pasarela norveškog Encorea se urušila, pri čemu je ozlijeđeno nekoliko putnika. Hitna pomoć je brzo stigla na lice mjesta i odmah su započeli radovi na raščišćavanju oštećenog prolaza.

Putnici broda Norwegian Encore prijavili su da su čuli šifre za hitne slučajeve objavljene preko brodskih zvučnika oko 13:30 po lokalnom vremenu u utorak, 8. studenog, dok je brod bio usidren.

Fotografije podijeljene na društvenim mrežama pokazuju da se pasarela srušila na pristanište s oštećenim rukohvatima, kao i više vozila hitne pomoći koja su pristigla na mjesto nesreće.

Norwegian Cruise Line dao je izjavu za Cruisehive:

“Dana 8. studenog 2022., tijekom poziva Norwegian Encorea u Panama City, Panama, srušio se gangway (brodski siz ili prolaz za goste). Nekoliko gostiju zadobilo je ozljede te su odmah upućeni na liječenje u obližnju zdravstvenu ustanovu. Poslali smo naš medicinski tim u Panama City kako bismoim ponudili dodatnu podršku. Ovo su sve informacije koje u ovom trenutku možemo podijeliti.”

Pasarela je očito bila postavljena prilično strmo i čini se da se savila zbog nedostatka adekvatne podloge. Gosti su hodali preko pasarele u trenutku njenog urušavanja.

Brod od 169.116 bruto tona ima kapacitet od 3.998 gostiju u dvokrevetnom smještaju, s 1.735 članova posade. Brod je ušao u službu u studenom 2019.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.