1 min. čitanja

Uručeno sto tisuća eura za sanaciju plaže Vruljice u Tkonu na otoku Pašmanu

Uručeno sto tisuća eura za sanaciju plaže Vruljice u Tkonu na otoku Pašmanu
Foto: Općina Tkon

TKON - Državni tajnik pri Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, Josip Bilaver načelniku Općine Tkion na otoku Pašmanu, Anđelu Palaškovu uručio je u utorak, 19. ožujka Ugovor o sufinanciranju pomorskog dobra u općoj uporabi - plaže Vruljice u iznosu od 100 000,00 €.

Podsjetimo, Općina Tkon prijavila je projekt "Uređenje istočnog dijela plaže Vruljice" na Javni poziv Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Projekt ima sve građevinske akte, a u tijeku je i javna nabava, te bi prema procjenama načelnika Palaškova jedan dio radova trebao započeti i prije turističke sezone.

- Plan je da započnemo prije, a nastavimo nakon turističke sezone i završimo do kraja godine. Odobrena su sredstva u iznosu od 100. 000 eura, a procijenjena vrijednost projekta iznosi i više od 300.000 eura pa će se dio financirati iz općinskih sredstava - kazao je Palaškov.

Državni tajnik Bilaver je sa suradnicima obišao lokacije financirane od strane resornog Ministarstva, a izuzev spomenutih lokacija, predstavnicima Ministarstva su se predočili i drugi aktualni i planirani projekti u obuhvatu pomorskog dobra, a koje kao potencijalne projektne prijedloge Općina Tkon priprema za kandidaturu na nadolazeće natječaje.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.