1 min. čitanja

URNEBESAN VIDEO Otočani demonstrirali urnebesan način branja maslina

URNEBESAN VIDEO Otočani demonstrirali urnebesan način branja maslina
Foto: Facebook / Screenshot

CRES - Sezona branja maslina i dalje je u tijeku, a maslinarima u prilogu ide gotovo pa idealne vremenske prilike ove jeseni. Kišne dane se do sada doslovno moglo prebrojati na prste jedne ruke što je radove u maslinicima učinilo efikasnima.

A kada je u pitanju berba maslina teško će ikada išta zamijeniti vrijedne ruke berača, no napretkom tehnologije javljaju se različiti načini berbe koji uključuju strojeve.

Zanimljiv video stiže nam s otoka Cresa gdje se skupina berača našalila tako da je javnosti predstavila “Cha cha cha-mambo Chersino/ automatic edition” stroj za branje maslina, prenosi Dalmacija danas.

“Masterclass "Rezidba i berba ulika" 2. dan u #ŠimjacaSPAiWellnessResortZakrižice. Uz već poznate tradicionalne metode branja maslina danas smo se susreli sa "strojnim" branjem. Strojno branje posljednjih je godina vrlo popularno kod iskusnih maslinara. Postoji nekoliko vrsta strojeva za "strojno" branje maslina. Upoznajmo jedan od zastupljenijih na tržištu. Cha cha cha-mambo Chersino/ automatic edition”, stoji šaljivom opisu videa koji je oduševio društvene mreže…

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.