2 min. čitanja

Uređena plaža u Ljupču, kreću radovi na luci u Rtini

Uređena plaža u Ljupču, kreću radovi na luci u Rtini
Foto: Google Maps / Screenshot

RAŽANAC - Zadarski župan Božidar Longin sa suradnicima posjetio je Općinu Ražanac gdje u u pratnji načelnika Damira Jordana obišao više projekata koji se trenutno provode na području općine.

U Krnezi je dovršen projekt izmještanja autobusnog stajališta vrijedan pola milijuna kuna, dok se na županijskoj cesti u Radovinu postavlja novi nogostup, sve u suradnji sa Županijskom upravom za ceste.  U Ljupču je dovršen projekt uređenja plaže Oseka vrijedan milijun kuna, dok je mjesto Ražanac dobilo novu tržnicu-ribarnicu vrijednu 2 milijuna kuna. Sredinom rujna pak, započet će 1,7 milijuna kuna vrijedni radovi na sanaciji luke u Rtini, a paralelno s tim Županijska lučka uprava Zadar priprema projektnu dokumentaciju za sanaciju i rekonstrukciju rive u Ražancu.

- Vidjeli smo da se na području Općine Ražanac događaju brojni projekti. Ovo područje razvija se vrlo dinamično, na čemu čestitam načelniku Jordanu i njegovim suradnicima. Zadarska županija i naše ustanove u okviru svojih mogućnosti nastojat će pratiti i buduće projekte na području općine s ciljem kvalitetnih uvjeta za život svih stanovnika - istaknuo je Božidar Longin dodavši da će Županija aktivno surađivati s Općinom na projektu proširenja škole u Ražancu i izgradnje školske sportske dvorane.

- Drago nam je da se župan sa suradnicima osobno uvjerio kako se na području naše općine provode brojni projekti. Oni su rezultat jedne kvalitetne sinergije općinske i županijske vlasti s Vladom RH, a aktivno koristimo i sredstva Europske unije - kazao je načelnik Damir Jordan koji je napomenuo kako je ovogodišnja turistička sezona i na području Ražanca bila vrlo uspješna.

Od ostalih strateških projekata u planu je izgradnja novog dječjeg vrtića u Radovinu, dok će se u dvorištu područne osnovne škole u Rtini postaviti moderno dječje igralište maritimne tematike, a dječje igralište dobit će i mjesto Ražanac.

- Općina Ražanac je dobila suglasnost Vlade RH na zaduženje kod HBOR-a za ESIF kredit u iznosu od 3.66 milijuna kuna za financiranje modernizacije javne rasvjete. Stare svjetiljke planiramo zamijeniti s 1126 novih visoko efikasnih LED svjetiljki koje doprinose zaštiti okoliša te povećavaju energetsku učinkovitost sustava - najavio je Jordan.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.