1 min. čitanja

Unatoč krizi, ova općina na Braču svakom zaposlenom isplaćuje regres, Božićnicu, godišnju nagradu…

Jedna općina na Braču i ove će godine unatoč koronakrizi i otežanom financijskom poslovanju izdašno nagraditi svoje radnike. Osim osoba u Jedinstvenom upravnom odjelu općine Bol, nagrade za Božić, poznatije kao božićnica, i korištenje godišnjeg odmora pripast će zaposlenima u Dječjem vrtiću “Mali princ”, Centru za kulturu općine Bol i Hrvatskoj čitaonici.

Takva odluka donesena je na posljednjoj prošlogodišnjoj sjednici Općinskoga vijeća sa šest glasa “ZA” i četiri “PROTIV”, javlja Brač danas.

Unatoč traženjima oporbe da se u razdoblju krize uzrokovane pandemijom koronavirusa, barem simbolički zaposlenima u Općini i općinskim ustanovama smanje plaće od 10 do 15 posto, to se nije dogodilo. Godina 2020. ostat će upamćena po znatno slabijoj turističkoj sezoni u Bolu, bolje reći turističkomu prometu, koji je na području Općine Bol rezultirao tek s 38 posto ostvarenih noćenja u odnosu na 2019. godinu.

Nisu ostvareni planirani prihodi od turističke pristojbe

Slabijim turističkim prometom bitno je smanjen i prihod od turističke pristojbe. Samo od te pristojbe Općina je planirala prihode u iznosu od 400.000 kuna, s napomenom kako je to bio iznos predviđen rebalansom općinskoga proračuna koji je usvojen na 4. sjednici Općinskoga vijeća održanoj 2. srpnja prošle godine. No, ni rebalansom planirani prihod od turističke pristojbe nije ostvaren. Prihod je iznosio tek oko 230.000 kuna.

Svakomu zaposlenom godišnja nagrada 5.000 kuna

Unatoč tomu, u Proračunu nisu dirane nagrade zaposlenima koje se isplaćuju za Božić, zatim za godišnji odmor, kao ni dar za djecu. Tako će i ove godine zaposlenima u navedenim ustanovama biti isplaćena božićnica u iznosu od 2.500 kuna, zatim 600 kuna onim zaposlenima s djetetom do 15. godine, a bit će im isplaćen i regres za korištenje godišnjega odmora u iznosu od 2.500 kuna.

Samo za regres za godišnji odmor u Proračunu općine Bol planirano je 185.000 kuna, za nagrade 25.500 kuna, a za darove 13.000 kuna.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.