2 min. čitanja

Umrla Britanka koju je na plaži u Splitu udario grom

Umrla Britanka koju je na plaži u Splitu udario grom
Foto: Pixabay

Britanka Danielle DiMambro, koja je sa svoje dvoje djece bila na odmoru u Splitu i pretrpjela ozljede od udara groma, a koje su naposljetku dovele do njezine smrti, je preminula. Pretpostavlja se da je munja ušla kroz njeno desno uho.

- Doživjela je "srčani zastoj izvan bolnice", sekundarno, nakon što ju je pogodio grom, rekla je viša mrtvozornica za Nottingahmshire, Mairin Casey. Daniella je nažalost pretrpjela hipoksične ozljede mozga (ozljede mozga koje nastaju zbog ograničenja dovoda kisika u mozak).

Prevezena je u bolnicu u Hrvatskoj, a zatim je zbrinuta na intenzivnoj njezi. Kasnije je vraćena u UK, ali je umrla od ozljeda mozga, piše Nottingham Post.

- Smatra se da je munja ušla kroz desno uho - rekla je Casey na saslušanju u Nottinghamskom vijeću u srijedu, 19. listopada. Inače, majka je bila na plaži u blizini Splita sa svojom kćeri kada se incident dogodio.

Dok je bila u moru, ženu na splitskoj plaži udario grom!
Na splitskoj plaži Kašjuni ženu je danas pogodio grom. Na terenu su Hitna pomoć, vatrogasci i policija. Žena se navodno u trenutku udara groma nalazila u moru, a na obalu su je izvukli drugi kupači koji su joj pomagali prije dolaska hitne pomoći. Žena je nako oživljavanja na

Daniella, 48, iz Mansfield Roada, Nottingham, bila je na respiratoru na intenzivnoj njezi u Nottinghamu i njezino je stanje redovito pregledavano. Propisani su joj bili lijekovi protiv napadaja, visoke tjelesne temperature i urinarne infekcije.

- Nakon pogoršanja, stavljena je na palijativnu skrb za kraj života - rekla je Casey. Nažalost, Daniella je umrla 7. listopada ove godine u bolnici u Nottinghamu. Njezin je identitet potvrdio njezin liječnik.

- Ovo je vrlo neobičan i očajnički tužan slučaj - dodala je Casey, koja je otvorila i zaključila istragu na istom ročištu.

Stranica JustGiving postavljena je u njezino sjećanje, na kojoj se prikupljaju sredstva za The Brain Charity.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.