1 min. čitanja

Umjetnik optužen za uznemiravanje dupina kaže da neće stati jer je "čarobno"

Umjetnik optužen za uznemiravanje dupina kaže da neće stati jer je "čarobno"
Foto: Unsplash / Ilustracija

SVIJET - Samozvani umjetnik optužen za uznemiravanje dupina na Havajima kaže da neće stati sa snimanjima iz blizine. Obrazlaže da je osjećaj čaroban, a "drugi rade mnogo gore stvari".

Muškarac koji sebe naziva 'Dolphin Dave' na društvenim se mrežama suočava s optužbama za uznemiravanje dupina i grbavog kita zbog video zapisa objavljenog na internetu, kažu havajski dužnosnici.

Službenici za zaštitu divljih životinja vidjeli su Davida Jimeneza kako u ponedjeljak, 6. ožujka, pliva za grupom dupina u parku Kealakekua Bay. Jimenez za sebe avodi da je 'umjetnik vizionar' i glazbenik.

Državni dužnosnici otišli su u zaljev nakon što su dobili informaciju da je Jimenez na Instagramu objavio video u kojem je vidljivo da roni toliko blizu grbavog kita da mu je gotovo dotaknuo peraju, navodi se u priopćenju.

Jimenez je rekao policajcima da neće prestati plivati s kitovima i dupinima "jer je to čarobno, a drugi rade mnogo gore stvari".

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Grbavi kitovi putuju čak šest tisuća kilometara u potrazi za srodnom dušom | | Morski HR
Grbavi kit (lat. Megaptera novaeangliae) je vrsta kita koja pripada porodici brazdenih kitova. Poznati su po svojim pjesmama i po neobično dugim prsnim perajama. Rašireni su u gotovo svim morima
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.