1 min. čitanja

ULOVIO GRDOSIJU Zadarski podmorski ribolovac izvadio kirnju težu od 15 kg!

ULOVIO GRDOSIJU Zadarski podmorski ribolovac izvadio kirnju težu od 15 kg!
Foto: Osobni album

Da je u ribolovu strpljivost vrlina, a jako pomažu oprez, znanje i iskustvo, dokazao je podmorski ribolovac, Luka Ćoza iz Zadra koji je iz svog skrovišta podno klisura Dugog otoka izvukao kirnju od 15.25 kg!

– To je stara, već viđena kirnja, uvik mi je do sad pobigla. Ali sad sam joj se uspio prišuljati i pogodio je u donju usnu, pa je strijela prošla kroz nju – opisuje nam Luka Ćoza pravu ribarsku priču o ribetini koju je izvukao s 11 metara dubine.

– Našao sam se s prijateljem Lukom Fatovićem i krenuli smo na lokaciju s vanjske strane Dugog otoka, gdje su one klisure i zidovi. Kirnja je ušla u sifon, pa sam napravio pet-šest zarona da bi uopće pušku uvukao do nje. Velika je i puška, 115-ica Legolas. Nakon pogotka, trajala je i borba izvlačenja kroz sifon i to oko sat i 20 minuta, a za to je trebalo zaroniti još barem 20-ak puta – govori nam Luka, koji priznaje da mu je ovo i prvi ovako veliki ulov.

Foto: Osobni album

– Je, prošle godine sam ulovio jednu od 5.5 kg, ali ovakvu nisam nikad. Iskreno imam još dvije viđene, sličnih dimenzija i idem sutra opet u ribolov, kazuje nam uglavnom samouki podmorski ribolovac, koji kao i pravi majstor neće otkriti lokaciju, ali će zato zahvaliti prijateljima Martinu Čulini, Danijelu Babinu i Luki Fatoviću što su ga navukli na ovaj doista adrenalinski sport.

Jurica Gašpar

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.