1 min. čitanja

Ukrajinska specijalna postrojba teško stradala pri pokušaju desanta na pješčanu sprud

Ukrajinska specijalna postrojba teško stradala pri pokušaju desanta na pješčanu sprud
Foto: Twitter

Posebne jedinice Oružanih snaga Ukrajine izvijestile su o smrti skupine svojih vojnika iz Mornaričkog centra 73. pješačke divizije u borbi.

- Osiguravajući povlačenje glavnih snaga skupine nakon završetka posebne misije, vojnici su vodili svoju posljednju bitku, ostajući u službi zauvijek. Herojski i iznimno težak borbeni rad specijalnih snaga na kopnu, moru i u dubokoj pozadini neprijatelja predstavlja svakodnevni doprinos pobjedi nad neprijateljima - navodi se u priopćenju ukrajinskih oružanih snaga.

73. pomorsko središte dio je Obavještajne jedinice za specijalne operacije. Njezini vojnici, zajedno s drugim postrojbama i policijom, spriječili su rusku vojsku da sleti na aerodrom Kulbakino u Mykolaivu na početku ruske invazije.

Također 73. Pomorski operativni centar sudjelovao je u operaciji zauzimanja Zmijskog otoka, nakon što su ga Rusi napustili 2022. godine.

Ruski državni mediji izvijestili su da je tijekom pokušaja desanta na pješčani sprud "uništena skupina ukrajinskih sabotera".

Kanal Mash Telegram napisao je da je ukrajinska vojska pokušala desant s pet brodova. Kao rezultat bitke, ruska vojska uništila je četiri broda, peti je uspio otploviti. Prema nepotvrđenim informacijama, najmanje 20 ukrajinskih vojnika je ubijeno, jedan je ranjen i zarobljen.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.