Uklanja se ilegalno sunčalište kod Primoštena

PRIMOŠTEN - Kupalište ili sunčalište - što god bila montažna građevina postavljena u jednoj uvali pokraj Primoštena, morat će se ukloniti po nalogu građevinske inspekcije. Iako se u njezinom rješenju navodi da je investitor općina Primošten, u općini tvrde da za radove nije potrošen javni novac te smatraju da građevinska dozvola nije ni bila potrebna.

Niz luksuznih vila u uvali Hodomešćica. Podno njih - prostornim planom predviđena javna plaža.

- Investitor kad je započeo tu gradnju, odnosno, početak inicijative tražio je da mu se tu osigura ta plaža i mi smo na to pristali, rekao je Stipe Petrina, načelnik općine Primošten, za HRT.

Plaža je, zapravo, montažna platforma za sunčanje. Postavljena nezakonito, utvrdila je građevinska inspekcija.

- Naređuje se investitoru Općina Primošten uklanjanje sunčališta izvedenog u duljini oko 40 metara, koje se sastoji od dva podesta od drvenog kompozita, kao i uklanjanje staza i stubišta koje povezuje podeste, sve izgrađeno na pomorskom dobru bez građevinske dozvole, stoji u rješenju Državnog inspektorata.

Investitori vlasnici luksuznih vila

Investitori su, zapravo, vlasnici luksuznih vila - njihovim su novcem plaćeni radovi, tvrde u općini. Oni su tek, u njihovo ime, odradili svu logistiku. I zatražili od županijskog odjela sve potrebne dozvole, ali ne i građevinsku.

- Priložili smo vam sve dokumente, to je vodio njihov arhitekt po ovlaštenju Općine Primošten, a i u odgovorima županijskog Zavoda za prostorno uređenje i za pomorstvo utvrđuje se da je to jednostavna građevina, kazao je Petrina.

Koja ne podliježe obvezi izdavanja građevinske dozvole. No, inspekcija ne misli tako.

- Navedenim Pravilnikom o jednostavnim i drugim građevinama i radovima nije određena građevina kakva je izgrađena na pomorskom dobru kod Primoštena, tipa sunčalište pa se na nju ne može primijeniti navedeni Pravilnik, navodi se u rješenju Državnog inspektorata.

- Ako se ustanovi da je tu nešto protivno Zakonu o gradnji, pa to će se ukloniti pa će se pokušati ishodovati potrebna dokumentacija ako može, ako ne nikom ništa, istaknuo je Petrina.

Kako doznajemo, uklanjanje montažne konstrukcije je počelo, a iz općine Primošten najavljuju kako će investitor ponovno pokrenuti proceduru i sada zatražiti i građevinsku dozvolu.

A. Bralić, A. Škorić

PROČITAJTE JOŠ:

Građevinska inspekcija u Primoštenu: “Sunčalište je izgrađeno bez dozvole!”
PRIMOŠTEN - Metalno-drvena konstrukcija, montirana direktno na škrape ispred novoizgrađenih vila u uvali Hodomešćica, u mjesto Bilo kod Primoštena potpuno je ilegalna građevina - potvrdio je to za Morski HR Državni inspektorat za Morski HR, nakon što su njihovi inspektori došli s terena i vidjeli o…
FOTO Nakaradna instalacija na škrapama kod Primoštena - Kako je ovo moglo dobiti dozvole?
BILO/PRIMOŠTEN - Ovih dana u šibenskoj i primoštenskoj javnosti buru je digla metalno-drvena konstrukcija, mongirana direktno na škrape ispred novoizgrađenih vila u uvali Hodomešćica, u mjesto Bilo kod Primoštena. Iako vlasnicima vila izuzetan dodatak vrijednosti, konstrukcija je izgrađena na pomors…