UHVAĆEN NA DJELU Muškarac pod Biokovom izbacivao opasan otpad iz automobila u prirodu!

PODGORA - Nezavisna Lista Mladih Općine Podgora objavila je video, na kojem je, kako tvrde muškarac uhvaćen na djelu kako iz automobila izbacuje opasan otpad u prirodu.

- Naš kolega prilikom jutarnjeg trčanja, naletija je na ovog "gospodina" kako bezbrižno u srid bila dana izbacuje smeće na staroj cesti iznad Klokuna. Natira ga je da pokupi sve šta je izbacija, a snimka registracije auta i njega samoga poslana je policiji i komunalnim redarima. Zaustavimo divlje bacanje smeća po prirodi! - piručili su.

- Doći ovdje i bacati ovako smeće... Bit će niste uopće iz Podgore! Odma sve da si skupija u auto. Ja ću doć ovdje za 20 minuta, bude li išta tu, policija dolazi - kazuje autor snimke.

- Odmah ću ja, ne boj se - odgovara, očito zatečen muškarac.

0:00
/0:21

Podsjetimo, Nezavisna Lista Mladih Općine Podgora nadmoćno je dobila na prethodnim lokalnim izborima jer je stanovnicima tog podbiokovskog mjesta prekipjelo zbog katastrofalnog zločina prema prirodi koju je devastacijom prostora i pomorskog dobra poticala prethodna vlas i načelnik Ante Miličića koji je uz sve to optužen za bespravnu gradnju, a i općinu je zadužio za dva godišnja proračuna.

Ova mlada ekipa odlučila je stati na kraj starim, korumptivnim i zatucanim prdonjama, koji su navikli da im je okoliš kanta za smeće, a ne zalog za budućnost svoje djece.

Biokovo je inače jedan od 12 parkova prirode u Republici Hrvatskoj i obuhvaća istoimeni planinski masiv, površine 195,5 km2. Park se administrativno nalazi u Splitsko-dalmatinskoj županiji i obuhvaćaju ga općine Brela, Baška Voda, Makarska, Tučepi, Podgora, Zagvozd, Zadvarje i Šestanovac.

Jurica Gašpar

PROČITAJTE JOŠ:

VIDEO: PODGORA IZ ZRAKA Razmjeri katastrofe zbog nasipanja zemlje: “Podmorje i ronilački turizam su nestali” | | Morski HR
Deseci objava na društvenim mrežama, upozorenja odgovornima, mailova u našu redakciju, 20-ak prijava protiv Općine... sve su to rezultati negodovanja građana na učestalo nasipanje makarskog
Nova načelnica Podgore oštro prema devastatoru: “Ne možete, devastacija je neprihvatljiva!” | Morski HR
PODGORA/IGRANE - Nova načelnica Općine Podgora, Petra Radić, dobila je na svojoj nezavisnoj listi mandat da krene oštro prema uzurpatorima i devastatorima pomorskog dobra i svoju ulogu shvatila je
Bivši načelnik Podgore optužen za bespravnu gradnju i skidanje pečata | | Morski HR
PODGORA/SPLIT - Općinsko državno odvjetništvo u Splitu podiglo je optužnicu za bespravnu gradnju i skidanje pečata protiv Ante Miličića, bivšeg načelnika Podgore. Terete ga da je postupio protivno
Devastacija pomorskog dobra u Podgori – Načelnik: “Krivo je jugo!” | | Morski HR
Niz upozorenja građana na devastaciju pomorskog dobra pristiglo nam je iz Podgore. Građani su ljuti jer, kako tvrde “godinama se istovara materijal u more” i to više puta godišnje.