1 min. čitanja

Uhvaćen jedan od dva razbojnika koji su u Rijeci opljačkali vozilo FINA-e

Uhvaćen jedan od dva razbojnika koji su u Rijeci opljačkali vozilo FINA-e
Foto: MUP

Jedan od počinitelja velike pljačke FINA-ininog kombija u studenom 2022. u Rijeci, u kojoj je ukradeno 780 tisuća eura, jučer je uhićen i predan pritvorskom nadzorniku.

Drugi pljačkaš trenutno nije dostupan, no, policija zna gdje je i radi na njegovu pronalasku, rečeno je danas na konferenciji za novinare. Uhićen je 49-godišnjak, dok policija dakle aktivno radi na pronalsku njegovog 48-godišnjeg partnera.

Uhićeni pripadnik "dvojca" živi je na riječkom području gdje je i uhićen, dok durgi nije u Hrvatskoj.

Foto: MUP

Hedonistički stil života

Iz policije ističu je kako je istraživanjem utvrđeno da su počinitelji isplanirali razbojništvo na način da su zaštitara, prije ulaska u kombi, uz prijetnju pištoljem zaustavili, razoružali i iz vozila uzeli novac u vrijednosti tadašnjih 5,9 milijuna kuna, odnosno 780 000 eura te pobjegli.

Vozilo kojim su se udaljili je također bilo otuđeno, a ukradenim novcem su kupovali nekretnine, vozila, putovali po svijetu i plaćali troškove "života na visokoj nozi".

Provedenim pretragama stanova, prostorija i vozila tijekom istraživanja, kojima se osumnjičenici koriste na području PGŽ-a, pronađen je dio otuđenog novca, alat i razni drugi predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem kaznenih djela, određena količina droge te uređaji za ometanje signala. Dio pronađenih predmeta je i izložen medijima.

Makimalno im prijeti do 12 godina u zatvora.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.