2 min. čitanja

Uhićeno je čak sedam Riječana koji su prodavali drogu i skrivali je - u vrtu!

Uhićeno je čak sedam Riječana koji su prodavali drogu i skrivali je - u vrtu!
Foto: PU primorsko-goranska

Više su mjeseci kupovali i preprodavali različite vrste droga na području riječke regije javlja policija.

Riječ je o osumnjičenicima u dobi od 25 do 44 godina pod vodstvom prvoosumljičenog 30-godišnjaka.

Istraživanjem je utvrđeno kako je proteklih mjeseci 30-godišnjak kupljenu drogu skladištio u vrtu obiteljske kuće u Rijeci, a potom je prodavao šestorici osumnjičenih preprodavača, ali i drugim osobama, u unaprijed dogovorenim količinama.
Između ostalog, sumnjiči se da je u prosincu prošle godine prodao najmanje pet kilograma konoplje tipa droge drugoprijavljenom 39-godišnjaku koju je isti s ostalim osumnjičenicima prodavao trećim osobama.

Također se sumnjiči da je istog mjeseca prodao oko 100 grama droge kokain 50-godišnjaku s područja Slavonije kojega je pak policija s tom drogom zatekla i kazneno prijavila.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, a na temelju naloga Županijskog suda u Rijeci, provedene su pretrage domova, vozila i drugih prostorija koje spomenuti koriste na području Rijeke gdje je pronađeno 284 grama konoplje tipa droge, 167 grama droge galaxy, 153,00 grama droge amfetamin, oko 117 grama droge kokain, kao i manja količina droge psilocibin gljive.
Uz to je pronađeno par digitalnih vaga, više tisuća eura za koje se smatra da su stečeni prodajom droge te drugi predmeti koji se dovode u vezu s počinjenjem  kaznenih djela zlouporabe droga.

Zbog osnovane sumnje u počinjenje spomenutih kaznenih djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama, svi navedeni osumnjičenici su kazneno prijavljeni nadležnom državnom odvjetništvu. Šestorica osumnjičenika su i predani pritvorskom nadzorniku, a kriminalističko istraživanje se nastavlja - izvijestila je policija.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.