2 min. čitanja

Uhićen Bangladešanin zbog požara na brodu u Splitu

Uhićen Bangladešanin zbog požara na brodu u Splitu
Foto: JVP Split

SPLIT - Splitska policija privela je 23-godišnjeg državljana Bangladeša zbog požara kojeg je opasnom radnjom prouzročio na brodu u splitskoj Sjevernoj luci, te time prouzročio veliku materijalnu štetu.

Podsjetimo, u petak,17.svibnja 2024 .g. oko 19:29 sati zaprimljena je dojava o požaru na brodu u Sjevernoj  luci. Vatrogasci su ugasili požar oko 19:50 sati. Na mjestu događaja obavljen je očevid uz nazočnost inspektora protupožarne zaštite Područnog ureda civilne zaštite Ravnateljstva policije, te je utvrđeno da je centar požara u podpalubnoj kabini, a uzrok požara je nestručno  rukovanje pirotehničkim sredstvom uslijed čega je došlo do aktivacije istog. Na brodu je nastala velika materijalna šteta. Brod je bio smješten na suhom vezu i na njemu su se obavljali radovi za obavljanje kojih je vlasnik angažirao 23-godišnjeg državljanina Bangladeša. 

Nakon provedenog istraživanja, utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 23-godišnji strani državljanin Bangladeša ostvario obilježe kaznenog djela Dovođenje u opasnost života i imovine općeopsanom radnjom ili sredstvom u vezi s kaznenim djelom Teška kaznena djela protiv opće sigurnosti ( zbog velike materijalne štete), te je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzoniku. Također, provest će se postupak sukladno Zakonu o strancima, te je upućena obavijest Državno inspektoratu.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Izgorio brod na suhom vezu u splitskoj Sjevernoj luci
Splitski vatrogasci imali su sinoć pune ruke posla. Između ostalih intervencija, izdvojit ćemo požar u Sjevernoj luci u Splitu, gdje su vatrogasci gasili plastični brod koji je planuo na suhom vezu. Požar je ugašen u nekoliko minuta, stoga opasnosti za okolna plovila nije bilo. Riječ je o većem
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.