1 min. čitanja

Ugovoreni radovi održavanja luka u Karlobagu i Barić Dragi vrijedni 850.000 eura

Ugovoreni radovi održavanja luka u Karlobagu i Barić Dragi vrijedni 850.000 eura
Foto: Boris Kačan

U Karlobagu je prošli tjedan potpisan 850.000 eura vrijedan Ugovor za izvođenje radova na izvanrednom održavanju luka u Karlobagu i Barić Dragi, a ravnatelj Lučke uprave Senj Predrag Dešić najavio je da se sukladno Prostornom planu priprema i proširenje luke Karlobag.

Ugovor su potpisali načelnik Općine Karlobag Boris Smojver i u ime izvođača radova direktor tvrtke Izgradnja Arsen Bistričić, priopćeno je iz Ličko-senjske županije.

Smojver je najavio da će se osim te investicije, sa 100.000 eura urediti plaža Cesarica, očekuje se i 50 tisuća eura županijskih sredstava za sanaciju pomorskog dobra na području Općine, a cjelokupno ulaganje u pomorsko dobro Općine Karlobag u ovoj godini bit će milijun eura.

Načelnik Općine Karlobag istaknuo je kako su ove investicije priprema za turističku sezonu. Napomenuo je da će se daljnjih 2,3 milijuna eura uložiti u bolju infrastrukturu na području općine, npr. za gradnju vodospreme. Planira se i nadogradnja hostela na Baškim Oštarijama u suradnji sa Županijom, Parkom prirode Velebit i Ministarstvom turizma.

Ličko-senjski župan Ernest Petry, koji je bio na potpisivanju ugovora, istaknuo je da se uz taj ugovoren 850 tisuća eura vrijedan posao u Karlobagu planiraju i različita druga ulaganja da bi se tamo zadržao život. Uz navedeno priprema se i nadogradnja i rekonstrukcija postojeće ceste Terezijane te investicije u Senju i Novalji, dodao je Petry za HRT.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.