Ugljan i Pašman dobivaju 280 tisuća eura u 2024. godini!

Radi se o sredstvima iz Programa razvoja otoka koji ovaj novac stavljaju na rapolaganje jedinicama lokalne samouprave na ova dva otoka zadarskog arhipelaga.

Općina Preko za gradnju mrtvačnice unutar novoga groblja u naselju Preko – I. faza dobila je 67.500 eura, Općina Kali za rekonstrukciju i dogradnju Dječjeg vrtića Srdelice 61.700 eura, Općina Kukljica za sanaciju krovišta i zamjenu vanjske stolarije na Područnoj školi Kukljica 49.500 eura. Općina Pašman za uređenje Doma Kulture Neviđane 48.800 eura, a Općina Tkon za uređenje mjesnih trgova 50.400 eura.

Zadarska županija kao osnivač OŠ Valentin Klarin Preko i općina će sufinancirati preostali dio radova na područnoj školi Kukljica ukupne vrijednosti 146.000 eura, najavljeno je prilikom obilaska škole u pratnji načelnika Marina Boška.

Ministar Erlić i zamjenik župana Vicković u pratnji općinskog načelnika Jure Brižića u Preku su obišli gradilište budućega Hotela Hilton.

J.T.

PROČITAJTE JOŠ:

Hilton u Preku - svjetski poznati hotelski lanac dolazi na otok Ugljan
Teška mehanizacija Kali gradnje počela je čistiti i pripremati teren u središtu Preka za gradnju Hiltona koje će se ovdje smjestiti. Investitor hotela Hilton u Preku je HOK osiguranje, gradit će ga tvrtka Preko d.o.o. koja je u vlasništvu HOK osiguranja, a projekt je vrijedan 12 milijuna eura.