1 min. čitanja

Uginulo više od 50 bjelogrlih dupina koji su se nasukali na udaljenoj plaži

Uginulo više od 50 bjelogrlih dupina koji su se nasukali na udaljenoj plaži
Foto: CheynesBeachCaravan Park / Twitter

Više od 50 bjelogrlih dupina uginulo je nakon nasukavanja na udaljenoj plaži na zapadu Australije, objavile su tamošnje vlasti u srijedu, dok su spasilačke ekipe pokušale vratiti ostatak skupine natrag u more.

Morski stručnjaci i volonteri kampirali su tijekom noći na plaži Cheynes, više od 450 kilometara jugoistočno od Pertha u državi Zapadna Australija, nakon što su pronađeni sisavci isplivali u blizini plaže.

- Nažalost, 51 dupin je uginuo tijekom noći nakon masovnog nasukavanja - navodi se u priopćenju Službe za parkove i divlje životinje Zapadne Australije.

- Radimo u partnerstvu s registriranim volonterima i drugim organizacijama kako bi pokušali vratiti preostalih 46 kitova u dublje more tijekom dana.

Bjelogrli dupini poznati su po svojim snažnim društvenim vezama, pa kada jedan upadne u poteškoće, ostatak ga obično slijedi.

Australija i susjedni Novi Zeland žarišta su masovnih nasukavanja ove vrste zbog velikih kolonija koje žive u dubokim oceanima koji okružuju obje otočne nacije, ali razlog zašto se nasukavaju na plaže ostaje misterij.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.