2 min. čitanja

Udruga lađara pojasnila odluke sudaca o pobjedniku, s minijaturnom sličicom kao dokazom

Udruga lađara pojasnila odluke sudaca o pobjedniku, s minijaturnom sličicom kao dokazom
Foto: Udruga Lađara Neretve

METKOVIĆ/PLOČE – Udruga lađara Neretve javnosti je uputila priopćenje u kojem pojašnjavaju za mnoge dosta neobičnu naknadnu odluku sudaca u kojoj prvopristigla momčad iz Zagreba na 23. Maratonu lađa na cilj u Pločama nije proglašena i pobjedničkom, već postolje dijele s drugopristiglom ekipom iz Stabline. U priopćenju za medije priložili su i minijaturnu fotografiju, za koju tvrde da prikazuje dvojbeni trenutak.

Foto: Udruga Lađara Neretve

Priopćenje Udruge lađara Neretve prenosimo u cijelosti, zajedno s objavljenom fotografijom u originalnoj veličini.

“Dana 08. kolovoza 2020. godine, nakon pristizanja lađa na cilj Maratona lađa u Pločama, ekipa Udruge lađara Stablina podnijela je žalbu na odluku suca da se da prednost ekipi UL Stabline pri prolasku ispod mosta na Čeveljuši, gdje su dvije ekipe-ekipa UL Stabline i ekipa UL Zagrebbile u paralelnim pozicijama te zbog toga i na ukupni poredak.

Odmah je Sudačka organizacija pregledala snimke te secirala iste zbog potpune izjednačenosti ekipa te je utvrđeno da je pogrešno dana prednost prolaska UL Zagreb (a time i ekipa UL Zagreb stavljena u poziciju prve lađe, ispred UL Stabline) obzirom da u slučaju izjednačenih ekipa, prednost prolaska na strani ekipe koja je desno pozicionirana (gledajućiiz smjera izvora rijeke Neretve prema ušću).

Kako se zbog takve situacije ekipa UL Stabline stavila u presudni nepovoljni položaj na lokaciji gdje kasnije pretjecanje praktički nije moguće (zbog uskog kanala), odnosno čime je praktički odlučen pobjednik (koji je do tog trenutka, kao i tijekom cijele utrke i izjednačene bitke ove dvije ekipe bio neizvjestan kao nikada dosada). Nakon kratke konzultacije, Sudačka organizacija UL Neretve je odlučila da se podijeli prvo mjesto između UL Zagreb i UL Stablina uz dodjele svih odličja i nagrada za prvo mjesto obama ekipama kako se niti jedna ekipa ne bi oštetila.

Nakon konzultacija obje ekipe su prihvatile odluku sudaca kao pravednu. Čestitamo objema ekipama na sportskom ponašanju, te posebice ekipi UL Zagreb koja je moralnim i sportskim pristupom nakon uvida u sve materijale časno i sportski prihvatila ovakvo rješenje kao pravedno.”, stoji u priopćenju kojeg potpisuje Udruga lađara Neretve.

Dodajmo samo ovome da smo na naslovnicu stavili istu fotografiju, ali na bijelu podlogu, bez intervencija, u veličinu koja je uobičajena za objavu na portalu. Originalno snimljene fotografije obično su dimenzijama veće 5 do 6 puta od onih u naslovu članka, a ova koja bi trebala dokazati sučeve odluke, 20 do 30 puta je manja od uobičajenih fotografija, snimljenih današnjim prosječnim fotoaparatom ili mobitelom.

PROČITAJTE JOŠ:

DRAMA U FINIŠU MARATONA LAĐA Ekipa Zagreba ušla prva u cilj, a onda suci promijenili odluku
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.