Udruga Biom ustraje: "Ćelavi ibis uginuo je od tupe traume glave, evo što to u prijevodu znači..."

Gipsy, ženka ćelavog ibisa, preminula je, uslijed tupe traume glave, neslužbeno doznaje Udruga Biom, organizacija civilnog društva koja se bavi očuvanjem prirode i koja je najviše izvještavala o kretanju ove rijetke ptice.

- U prijevodu, ptica je pretrpjela ozlijedu glave zbog koje je umrla. Stoga nam je nejasno trenutno tumačenje koje je prema napisima pojedinih medija danas izašlo iz policije, a u kojem stoji kako je Gipsy preminula od - moždanog udara!?! Ostaje pitanje zbog čega je došlo do krvarenja u mozgu, odnosno moždanog udara. S obzirom da se radi o slučaju od velikog interesa javnosti, nalaze ćemo objaviti čim ih dobijemo - poručuju iz ove udruge.

Podsjetimo, Policijska uprava Dubrovačko-neretvanska Jutarnjem listu je potvrdila da je obdukcija pokazala kako je uzrok smrti ove ptice krvarenje, odnosno moždani udar.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

MUP POTVRDIO Stručnjaci doznali od čega je uginula rijetka ptica u dolini Neretve
Ćelavi ibis Gipsy, koja je pronađena mrtva nedaleko od Opuzena, nije ubijena. Kako od Policijske uprave Dubrovačko-neretvanske doznaje Jutarnji list, uzroci njene smrti su prirodni. - Na licu mjesta smo napravili očevid i tad smo primijetili da nema ozljeda. Tijelo je poslano na obdukciju…