2 min. čitanja

U Zadru netko lažirao “mjere” Civilne zaštite, građani upozoreni: “Ne nasjedajte”

U Zadru netko lažirao “mjere” Civilne zaštite, građani upozoreni: “Ne nasjedajte”
Foto: Boris Kačan / Facebook / Screenshot

ZADAR – Društvenim mrežama se proširila lažna vijest da se u Zadru od 20. studenog uvode nove mjere. O svemu su se oglasili na stranici Zadarske županije i poručili kako se radi o lažnoj vijesti.

Da ne treba nasjedati na ovakve stvari, poručio je i Stožer civilne zaštite.

“Stožer civilne zaštite Zadarske županije nije tražio uvođenje nikakvih dodatnih mjera, tako da je ‘navodni dopis’ o uvođenju novih nužnih epidemioloških mjera koji je danas kružio društvenim mrežama apsolutno LAŽNA VIJEST.  Kao što je poznato, nacionalni Stožer mjere za pojedine županije određuje na zahtjev županijskih stožera, a Stožer civilne zaštite Zadarske županije nije tražio nikakve dodatne mjere, jer za njima trenutno nema potrebe s obzirom na to da Zadarska županija još uvijek ima povoljnu epidemiološku situaciju i među najuspješnijima je u državi prema statističkim podacima oboljelih od koronavirusne bolesti”, poručuju iz Stožera.

https://www.facebook.com/zupanija.zadarska/photos/a.581252105294721/3440487589371144/?type=3

–  Primili smo velik broj upita tijekom današnjeg dana i želim ovim putem smiriti naše stanovnike. Nema uvođenja nikakvih novih mjera za Zadarsku županiju, jer u ovome trenutku za tim nema potrebe. Želio bih samo da su ti pojednici, umjesto na izradu lažne vijesti kojoj je očita namjera bespotrebno širenje panike, svoju energiju na današnji dan, koji je posebno emotivan za stanovnike naše županije i cijele Hrvatske, utrošili na sjećanje i molitvu za žrtve Škabrnje i Vukovara – poručio je načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije Šime Vicković te dodao da je o ovome slučaju obaviješten i načelnik nacionalnog Stožera, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, jer je i njegov potpis u lažiranom dokumentu.

A o kakvoj neslanoj šali se radi, pročitajte dolje u lažnom dokumentu, oko kojeg se netko dobro potrudio…

Lažna vijest da Zadarska županija uvodi nove mjere

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.