2 min. čitanja

U Veprincu otvorena izložba 'Sivi leprinački puh'

U Veprincu otvorena izložba 'Sivi leprinački puh'
Foto: Grad Opatija

OPATIJA - U Društvenom domu u Veprincu otvorena je izložba 'Sivi leprinački puh' prilikom čega se moglo čuti brojne zanimljivosti o toj životinjici, ali i o mogućim turističkim potencijalima priče o puhu.

Izložba 'Sivi leprinački puh' otvorena je uz bogat popratni program u Društvenom domu 'Janko Gržinić' u Veprincu u organizaciji Društva prijatelja Grada Veprinca i Učke te uz potporu Grada Opatije, Parka prirode Učka, Područne škole Veprinac i Mjesnog odbora Veprinac Učka.

Izložbu je otvorila zamjenica gradonačelnika Kristina Đukić koja je pohvalila projekt 'Biseri Grada Veprinca' te zahvalila svima koji su se uključili s ciljem promocije Veprinca, navodi se na Facebook stranici Grada Opatije.

Prisutne je pozdravio predsjednik Društva prijatelja Grada Veprinca i Učke Rajko Ukić koji je istaknuo da se projektom 'Biseri Grada Veprinca', u sklopu kojeg je organizirana ova izložba, želi promicati i ukazati na neke od najvažnijih prirodnih, kulturoloških, povijesnih i turističkih znamenitosti našega kraja.

O zoologiji puha i zanimljivostima o ovoj maloj životinji govorila je Dalia Matijević iz PP Učka, a Jan Bernd Urban koji je zaslužan i za postav izložbe govorio je o samoj izložbi, o lovu i značaju puha kroz povijest te o turističkom potencijalima priče o puhu.

Spisateljica Ana Cerovac u ulozi supruge kranjskog plemića i povjesničara Janeza Vajkarda Valvasora (1641.-1693.) ispričala je priču o Veprincu u doba Valvasora, lovu na puhove te mit o vragu koji vodi puhove na pašu. Učenici Područne škole Veprinac i učiteljica Sanja Albaneže recitirali su stihove o puhu na čakavštini.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

U Rijeci otvorenje izložbe ‘Plimna (si)(e)mpatija’
U četvrtak, 26. siječnja u 19 sati, u Galeriji Filodrammatica održat će se otvorenje izložbe ‘Plimna (si)(e)mpatija’ slovenske umjetnice Robertine Šebjanič koja želi prikazati krhkost, ali i otpornost vodenih vrsta. Posvećujući se odnosima čovjeka i prirode, umjetnica u svojoj stvaralačkoj…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.