U Umagu, vrlo blizu grada, pronađena mina iz Drugog svjetskog rata

UMAG - Mina promjera 80 centimetara nalazi se na dubini od 8 do 9 metara, na lokaciji koja je od obale udaljena 360 metara.

Kod ispusta novog pročistača otpadnih voda u Umagu pronađena je mina iz Drugog svjetskog rata. Radi se o podmorju iza mola bivše tvornice cementa.

Uočena je 22. ožujka, a pronašli su je ronioci koji rade na postavljanju tamošnjeg kolektora. Mina promjera 80 centimetara nalazi se na dubini od 8 do 9 metara, na lokaciji koja je od obale udaljena 360 metara.

Izvođač radova je prijavio pronalazak eksplozivne naprave policiji i Lučkoj kapetaniji. Iz Ureda načelnika PU Istarske potvrdili su primitak dojave.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Ronilac otkrio detalje: “Da je bomba u riječkoj luci eksplodirala, uzrokovala bi podrhtavanje od 7 stupnjeva po Richteru!”
Kompleksna i teška akcija izmještanja i neutraliziranja bombe iz riječke luke uspješno je obavljena u subotu, a u akciji uništavanja sudjelovali su i pripadnici elitne Antiterorističke jedinice Lučko, koji su za RTL otkrili detalje koji lede krv u žilama. Ključna je bila priprema, nebrojen…