U tijeku sanacija obalnog zida u umaškoj luci

UMAG –  Lučka uprava i Grad Umag pokrenuli su radove na sanaciji i rekonstrukciji obalnog zida na potezu od umaške „dige“ do Gradske uprave.

Ukupna dužina je 64 metra, a sanacija obalnog zida je sastavni dio velikog projekta uređenja umaške luke te izgradnje dugoočekivane šetnice koja će se u konačnici prostirati na oko 40 kilometara. Biti će to najduža šetnica na Jadranu, u čiju se ubrzanu izgradnju krenulo, između ostalog, i kako bi se stalo na kraj bespravnoj gradnji koja je potpuno okupirala umašku obalu.

Što se tiče obnove obalnog zida u umaškoj luci, iz Lučke uprave ističu da je tijekom navedenih radova predviđena mogućnost za postavljanje kompletne infrastrukture, od struje, vode i DTK, a navedenim će se radovima osuvremeniti dotrajali urbani prostor te poboljšati sigurnost u samoj luci.

Foto: Grad Umag

Vrijednost projekta je 1,68 milijuna kuna, od čega je 1,5 milijuna kuna pokriveno sredstvima Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, dok će ostatak iznosa osigurati Lučka uprava Umag-Novigrad.

K.B.