U Sportskoj dvorani Lopar uskoro aktivnosti za djecu

CRES - U organizaciji Centra za kulturu Lopar uskoro kreću aktivnosti za djecu. Aktivnosti univerzalne škole sporta te plesa provodit će se u popodnevnim terminima u Sportskoj dvorani Lopar.

U probnom razdoblju neće se naplaćivati članarina, a kada se utvrdi okvirni broj polaznika te se formiraju stalne grupe, plaćat će se članarina simboličnog iznosa.

Treninzi plesa planirani su na način da se djecu upozna s različitim stilovima modernog plesa s naglaskom na hip-hop, odnosno da se potakne razvoj osjećaja za ritam te koordinacija cijelog tijela u skladu sa glazbom.

Kroz ples se razvijaju sva najvažnija motorička znanja i sposobnosti te se znatno utječe na razvoj funkcionalnih sposobnosti. Kroz osmišljavanje i realizaciju različitih koreografija pozitivno se utječe i na razvoj kognitivnih sposobnosti, stoji na stranicama Centra za kulturu Lopar.

Treninzi univerzalne škole sporta planirani su na način da se različitim aktivnostima ciljano pozitivno  utječe na pravilan razvoj motoričkih i funkcionalnih sposobnosti te na usvajanje i usavršavanje motoričkih znanja.

Različitim vrstama kretanja odnosno savladavanja prostora i prepreka pridonosi se pravilnom razvoju biotičkih motoričkih znanja koja su osnovni preduvjet za pravilan rast i razvoj djece. Program će se provoditi na vrlo zanimljiv način te će se nastojati upoznati djecu s velikim brojem elemenata iz različitih sportova i aktivnosti.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti ispunjavanjem online obrasca.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Bogati filmski praznici u riječkom kinu ‘Dječje kuće’
Sve do 8. siječnja kino Dječje kuće radi punom parom, a uz niz novih animiranih filmova na velikom platnu, na programu su i dvije trodnevne kreativne radionice za djecu - radionica glazbenog videospota i radionica animiranog filma. Kako bi zimski praznici djeci prošli u što ljepšem i kreat…