2 min. čitanja

U Splitu lakše ozlijeđen dječak

U Splitu lakše ozlijeđen dječak
Foto: Unsplash

SPLIT - Zbog olujnog vjetra na širem splitskom području jedno je dijete lakše ozlijeđeno nakon što je zbog bure na njega pala klupa na kojoj je sjedio, oštećena su brojna vozila na koja su padale grane sa stabala, a zatvoreno je i nekoliko cesta.

Prva 'žrtva' olujnog vjetra u Splitu bio je 11-ogodišnjak koji je bio na treningu s drugom djecom. U jednom je trenutku bura snažno podigla klupu za rezervne igrače na kojoj je sjedio lakše ga ozlijedivši.

Prebačen je u KBC Split no nakon što mu je pružena liječnička pomoć, te utvrđeno kako je nagruvan, pušten je na kućnu njegu.

Zbog udara vjetra od 16:40 sati zatvorena je brza cesta Solin-Klis u oba smjera osim za osobna vozila. Zatvorene su i Ulica Domovinskog rata na križanju sa Solinskom i Dubrovačkom ulicom, te dio Hercegovačke ulice.

Razlog zatvaranja tih cesta na samom ulazu u grad Split je što, najvjerojatnije, s poslovnih tornjeva WestGatea Towersa i to manjeg nebodera na ulicu padaju krhotine, staklo i razni drugi predmeti.

U ulici Kroz Smrdečac je, po prvim informacijama i procjenama, oštećeno više parkiranih automobila od kojih je dio njih pretrpio znatnu štetu.

U Javnoj vatrogasnoj postrojbi (JVP) grada Splita imaju brojne dojave građana koji im javljaju situaciju na terenu, a dio ih traži pomoć, piše Glas Istre.

U Splitu je trenutačno tek 5 stupnjeva dok je dojam -1. Meteorolozi kažu kako je zbog iščupanih stabala, polomljenih grana i letećih krhotina koje nosi vjetar moguć i prekid prometa i opskrbe električnom energijom.

Mjestimice su prisutni olujni udari bure i sjevernog vjetra, mogući su i orkanski udari, dok će se najjači udar vjetra kretati od 65 do 115 km/h.

Hina

PROČITAJTE JOŠ:

Ne plove brojne linije prema otocima, olujni udari vjetra zatvorili brzu cestu Solin - Klis!
Splitsko-dalmatinska policija izvijestila je da je zbog udara vjetra od 16.40 sati zatvorena brza cesta Solin – Klis u oba smjera osim za osobna vozila. Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su: * trajektne linije Prizna-Žigljen, Šibenik-Zlarin-Kaprije-Žirje, Makarska-Sumartin, Trogir (So…
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.