U sklopu održavanja akcije 'Neka moja Istra blista' očišćeno nekoliko istarskih plaža

ISTRA - Protekli tjedan održano je nekoliko akcija čišćenja plaža na Labinštini. Tijekom dva dana sudjelovalo je gotovo 30 osoba i prikupljeno je oko 25 vreća odbačenog smeća.

Povodom obilježavanja tjedna očuvanja i čišćenja okoliša, nekoliko turističkih agencija sudjelovalo je u akciji čišćenja plaža na području Labina 15. i 16. ožujka.

Tijekom dva dana sudjelovalo je gotovo 30 osoba i prikupljeno je oko 25 vreća odbačenog smeća s dvije plaže u Prtlogu. Sudionici akcije ističu pozitivnu atmosferu prilikom akcije čišćenja i osjećaj doprinosa očuvanju okoliša. Akciji su se priključile i djelatnice Turističke zajednice Grada Labina.

Jedriličarski klub Kvarner iz Rapca u sklopu održavanja akcije 'Neka moja Istra blista' pokupili su smeće na plažama Babina i malim uvalama gdje je onemogućen prilaz kopnom, piše Labinšitna.info.

DSM 'Kvarner' je 18. ožujka odradilo čišćenje uvale Remac. Tijekom ovog tjedna NK Rudar u sklopu akcije 'Neka moja Istra blista' planira čišćenje plaže Maslinica.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Tijekom akcije čišćenja jame u Permanima izvađeno oko 22 kubika otpada
U subotnjoj akciji čišćenja jame u Permanima izvađeno je oko 22 kubika otpada. Radi se o drugom najduljem objektu na području Kastavštine koja se sa svojih 402 metra duljine nalazi odmah iza poznate Šparožne jame. U subotu 18. ožujka u organizaciji Speleološke udruge Estavela iz Kastva i S…