1 min. čitanja

U SJEĆANJE NA VESNU PARUN Zlarin poziva pjesnike na druženje i čitanje poezije

ZLARIN – Kulturna udruga Fotopoetika iz Šibenika raspisuje prvi poziv za novoosnovanu pjesničku rezidenciju Vesna Parun na njezinom rodnom Zlarinu, a trajat će deset dana, javlja Šibenik.in.

Pjesnička rezidencija obuhvaća boravak pjesnika na otoku, posjet zanimljivim lokalitetima u Šibensko-kninskoj županiji i minimalno jedno javno događanje u Šibeniku ili na Zlarinu. Prijavitelji moraju biti punoljetni hrvatski državljani s najmanje jednom objavljenom zbirkom poezije te tijekom rezidencije moraju održati barem jedno javno predstavljanje.

Ponuđen im je boravak na Zlarinu u privatnom smještaju, a pokriveni su i troškovi putovanja do rezidencije (unutar Hrvatske), smještaja i honorara, uz osiguranu promociju na društvenim mrežama i u medijima.

– Ovo je prva književna rezidencija na području Šibensko-kninske županije i prvo veće događanje u županiji u kojoj je rođena najpoznatija hrvatska pjesnikinja Vesna Parun – napominju organizatori iz Kulturne udruge Fotopoetika.

Rok za podnošenje prijave je 5. svibnja u ponoć, a rezidencija Vesna Parun trajat će od 1. do 10. lipnja.

Za prijavu je potrebno poslati životopis ne duži od jedne stranice te motivacijsko pismo s obrazloženjem zašto prijavitelj želi boraviti na rezidenciji te okvirnim planom rada za vrijeme boravka.

Prijave se šalju na mail fotopoetika@gmail.com, a rezultati će biti objavljeni stranici Kulturne udruga Fotopoetika najkasnije do 10. svibnja. Rezidencija se organizira uz financijsku potporu Grada Šibenika.

M.B.

PROČITAJTE JOŠ:

Sjećanje na veliku Zlarinjanku, Vesnu Parun
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.