2 min. čitanja

U Šibeniku otvoren centar 'Dodir rijeke i mora'

U Šibeniku otvoren centar 'Dodir rijeke i mora'
Foto: Screenshot / HRT

ŠIBENIK - U novom šibenskom posjetiteljskom centru možete virtualno zaroniti u podmorje, čuti razliku zvuka iznad i ispod površine mora ili pak prošetati riječnim i morskim dnom.

Šibenik je, zahvaljujući europskom novcu, dobio još jedan vrijedan i atraktivan sadržaj u neposrednoj blizini pomorske utvrde pod zaštitom UNESCO-a, tvrđave Svetog Nikole i uz samo ušće rijeke Krke.

Centar s edukativnim i zabavnim stalnim postavom, pod nazivom 'Dodir rijeke i mora', još će više pridonijeti atraktivnosti prostora kanala svetog Ante. Centar se otvara 26. svibnja, a besplatno se može razgledati do kraja mjeseca.

Foto: Screenshot / HRT

U novom šibenskom posjetiteljskom centru možete virtualno zaroniti u podmorje, čuti razliku zvuka iznad i ispod površine mora ili pak prošetati riječnim i morskim dnom.

- Taj centar je podsjetnik svima nama da bi trebali biti oprezniji sa betoniranjem, oprezniji s razvojem. On nas vraća na nekakvu ideju održivog razvoja i zapravo štiti. Osnovna ideja centra je da nam pomogne da zaštitimo prirodu od nas samih - rekao je muzeolog Filip Beusan, autor postava.

Vrlo ilustrativan podsjetnik - sve ono što završi u moru, ondje i ostaje. Na kreativan, domišljat i nadasve zanimljiv način ispričana je priča o iznimnoj važnosti morske bioraznolikosti, prenosi HRT.

Foto: Screenshot / HRT

- I najbitnija poruka koja odavde ide je da to bude ne samo mjesto turističkog posjeta već i mjesto edukacije. Zbog toga smo razvili 4 edukativna programa za 4 različite dobne skupine - istaknula je Anita Babačić Ajduk, ravnateljica JU Priroda.

Cijeli članak pročitajte OVDJE.

B.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.