1 min. čitanja

U Šibeniku otvoren 2. međunarodni festival suvremene književnosti - ŠKURE

U Šibeniku otvoren 2. međunarodni festival suvremene književnosti - ŠKURE
Foto: Kuća umjetnosti Arsen

ŠIBENIK - Međunarodni festival suvremene književnosti Šibenske književne ure - ŠKURE otvoren je u četvrtak u Kući umjetnosti Arsen u Šibeniku, a riječ je o drugom izdanju festivala koji je okupio autore poput Miljenka Jergovića, Milene Marković i Semezdina Mehmedinovića.

- Ideja je da svake godine okupimo književnike sa štokavskog područja iz cijele regije. Nastojimo dovesti značajne europske i svjetske autore, a ove godine imamo 27 redom sjajnih autora - kazala je uoči otvorenja direktorica festivala Olja Runjić, spisateljica i osnivačica Praznika rada - centra za umjetnost i edukaciju koji stoj iza organizacije ŠKURA.

Najavila je kako posjetitelje čeka puno zanimljivih tribina, promocija i izvanrednih autora.

- Težnja nam je u fokus vratiti književnost. Stvoriti kontinuirani prostor koji bi njegovao književnost i koji bi Šibenčanima pružio mogućnost da upoznaju autore koje čitaju - dodala je Runjić.

Foto: Pixabay/Ilustracija

Uoči otvorenja u Arsenu, u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić otvorena je izložba "Pisci u Zvonu" bosanskohercegovačkog umjetnika Aleksandra Saše Bukvića.

Prve večeri ŠKURA, publika je imala priliku poslušati, među ostalim, Fridu Šarar, Dariju Žilić, Senku Marić, Moniku Herceg i Bojana Krivokapića, dok je svoj roman "Okretište" predstavio i Damir Karakaš.

- Bio sam na velikim svjetskim festivalima i iznenadio sam se koliko je ovaj dobro organiziran, koliko je kvalitetnih pisaca ovdje, publike. Čini mi se da ovo prerasta u jedan od najboljih festivala u regiji - kazao je Karakaš o ŠKURAMA.

Festival se nastavlja u petak kada su gosti, između ostalih, Miljenko Jergović, Marko Vešović, Krešimir Bagić, Đurđica Čilić i drugi.

U sklopu festivala bit će dodijeljena i regionalna književna nagrada "Stjepan Gulin" za najbolju objavljenu knjigu proze, prenosi HRT Magazin.

Hina

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.