U Šibeniku izrađen ponton za komunalnu luku Račišće na Korčuli

ŠIBENIK/RAČIŠĆE/KORČULA – Iz Županijske lučke uprave Korčula priopćili su odlične vijesti, naime jučer je je u proizvodnom pogonu tvrtke Marinetek u Šibeniku izrađen i posljednji pontonski element za komunalnu luku Račišće.

Prethodno je završena izrada dvaju pontona čime je gotova proizvodnja svih elemenata za spomenutu lučicu. Slijedi period očvršćavanja betona, a potom i transport na lokaciju na otoku Korčuli.

Foto: ŽLU Korčula

Komunalna luka u Račišću projekt je Županijske lučke uprave Korčula, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i Dubrovačko-neretvanske županije čiji je cilj osiguravanje komunalnih vezova, a samim time i podizanje kvalitete života stanovnika ovog naselja.

Foto: ŽLU Korčula

Inače, projekt obnove luke malog ribarskog mjesta na sjevernoj strani otoka Korčule i u sastavu grada Korčule, uključuje postavljanje jednog pontona duljine 48 metara s 30-ak vezova, a i postojeći vezovi se obnavljaju. Planira se postaviti i novi sidreni sustav za sva plovila pa će Račišće u konačnici dobiti 74 potpuno nova komunalno uređena veza. U sklopu projekta čisti se podmorje od otpada te komunalno potpuno oprema luka, a sve skupa trebalo bi biti gotovo do srpnja 2022. godine.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Račišće za 10 mjeseci dobiva novu moderno uređenu komunalnu luku