1 min. čitanja

Račišće za 10 mjeseci dobiva novu moderno uređenu komunalnu luku

Račišće za 10 mjeseci dobiva novu moderno uređenu komunalnu luku
Foto: DNZ

RAČIŠĆE – Počelo je infrastrukturno uređenje komunalnih luka na području grada Korčule. Uskoro kreće obnova luke u Račišću, za što je potpisan ugovor s izvođačem radova.

Malo ribarsko mjesto na sjevernoj strani otoka Korčule, u sastavu grada Korčule, godinama vapi za obnovom cestovne, ali i pomorske infrastrukture. Ljeti je tamo gotovo nemoguće normalno funkcionirati zbog prometnih gužvi koje nastaju prije svega zbog neprikladne i potpuno zastarjele prometne infrastrukture.

Foto: DNZ

I dok se oko izgradnje obalne prometnice od Korčule do Račišća još uvijek vode polemike zbog najavljenih tužbi od strane dijela otočana koji bi zbog ceste trebali ostati bez ionako ilegalno sagrađenih mostova, radovi na pomorskoj infrastrukturi polako se zahuktavaju. Velike infrastrukturne promjene očekuju ovaj dio otoka Korčule, a među njima je i obnova komunalne luke Račišće, gdje će biti postavljeni pontoni.

Projekt obnove uključuje postavljanje jednog pontona duljine 48 metara s 30-ak vezova, a i postojeći vezovi će u obnovu. Planira se postaviti i novi sidreni sustav za sva plovila pa će Račišće u konačnici dobiti 74 potpuno nova komunalno uređena veza. U sklopu projekta namjerava se očistiti podmorje od otpada te komunalno potpuno opremiti luku, a sve skupa trebalo bi biti gotovo za 10 mjeseci, obećavaju u županiji.

Investicija je vrijedna 2 milijuna kuna plus PDV, a dio novca namjerava se povući iz EU fondova.

K.B.

PROČITAJTE JOŠ:

GRADONAČELNICA KORČULE NIKA SILIĆ MAROEVIĆ: Vratit ćemo šetnice i javne površine građanima
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.