2 min. čitanja

STIGLO 76 JEDRILIČARA IZ 24 ZEMLJE - U Rogoznici otvoreno Svjetsko prvenstvo u jedrenju

STIGLO 76 JEDRILIČARA IZ 24 ZEMLJE - U Rogoznici otvoreno Svjetsko prvenstvo u jedrenju
Foto: Press

ROGOZNICA - U petak navečer na glavnom Rogozničkom trgu otvoreno je Svjetsko prvenstvo klase IOM na kojem nastupa 76 jedriličara iz 24 zemlje i pet kontinenata čime je Rogoznica postala, uz Pierrelatte u Francuskoj, jedino mjesto na svijetu gdje se odjedrilo Europsko, a sad se jedri i Svjetsko prvenstvo.

Onaj najzanimljiviji dio okupljanja u Rogoznici, službeni natjecateljski program krenuo je u subotu ujutro. Ako vremenski uvjeti budu povoljni jedrit će se tri dana, pa slijedi slobodan dan i drugi set od dodatna tri dana. Završetak regate i proglašenje najboljih održat će se u petak 4. studenog, javlja Dalmacija danas.

Svaki natjecateljski dan počet će ujutro u 09:30 i trajat će do 16 sati, a ovisno o smjeru vjetra na raspolaganju su tri moguća regatna polja. U svakom slučaju, svi zainteresirani za praćenje natjecanja lako će ih pronaći u Rogozničkoj uvali.

Konkurencija je ove godine izrazito jaka jer je ovo prvo svjetsko prvenstvo nakon Brazila koje se jedrilo 2019. godine, tako da su svi došli maksimalno spremni i s visokim ciljevima. Što se tiče jedriličara s CRO jedrima, sudjelovat će ih čak desetorica i time čine jednu od najbrojnijih reprezentacija ovog SP-a. Naše boje branit će Zvonko Jelačić, Ante Kovačević, Boris Bakotić, Hrvoje Duvančić, Robert Grubiša, Robert Matulja, Vedran Vesanović, Tomislav Bezić i Miljenko Bezić.

Osim što je Rogoznica prepoznata kao jedna od najatraktivnijih IOM destinacija u svijetu tako se i JK Val iz Šibenika potvrdio kao organizator najvećih jedriličarskih događanja čija kruna je apsolutno Svjetsko prvenstvo po ORC-u koje je organizirao 2019. godine.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.