1 min. čitanja

U Rijeci se ove sezone očekuje 16 kruzera

U Rijeci se ove sezone očekuje 16 kruzera
Foto: Unsplash

RIJEKA - U 2023. godini Rijeka će, prema preliminarnoj najavi Lučke uprave Rijeka, ugostiti 16 kruzera, a dominirat će dolasci kompanije Norwegian Cruise Line.

Ove sezone dominirat će dolasci kompanije Norwegian Cruise Line (NCL) koja će u Rijeku stići s tri broda. To su Norwegian Gem (4 dolaska), Norwegian Getaway (2 dolaska) i Norwegian Dawn (1 dolazak), prenosi BUR.com.

Bit će to prvi dolasci ovih brodova, ali ne i kompanije NCL, koja je sasvim neočekivano u Rijeku stigla u listopadu 2016. brodom Norwegian Jade. Tada je riječki zapovjednik brod umjesto u Split, doveo u Rijeku. U Split se nije pristajalo zbog loših vremenskih uvjeta.

Od nabrojanih NCL-ovih brodova, najviše plijeni pažnju Norwegian Getaway jer će po dolasku u Rijeku postati najveći putnički brod koji je ikada pristao, sa svojih 326 metara dužine i 52 širine te očekivanih gotovo 4.000 putnika i preko 1.600 članova posade.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Veliki potencijal Zadra i županije za uvrštavanje u prepoznatljive destinacije u kruzing industrije
Nakon pauze zbog korona krize predviđa se kako će ove godine globalni kruzing turizam doseći vrijednost od čak 51-ne milijarde dolara. Iako hrvatski dio Jadrana u tom bogatom kolaču zauzima te mali dio iz godine u godinu sve više brodova za krstarenje bira hrvatske luke, među njima i
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.