1 min. čitanja

U proteklih sedam dana sankcionirano 46 osoba zbog prekršaja na moru

U proteklih sedam dana sankcionirano 46 osoba zbog prekršaja na moru
Foto; MPPI

U proteklih sedam dana policijski službenici Postaje pomorske policije Split su procesuirali ukupno 46 osoba zbog počinjenja različitih prekršaja vezanih uz sigurnost plovidbe, ali i ostalih zakona iz nadležnosti policije.

Policijski službenici su osobe sankcionirali uglavnom zbog  prekrcaja osoba, prekrcaja na brodovima, nedostatka dokaza o stručnoj osposobljenosti, iz razloga jer na plovilu bilo drugog člana posade i ne posjedovanja potrebnih isprave, a sve sukladno Pomorskom zakonu i ostalim zakonima koji se odnose na sigurnost plovidbe.  

Također, policijski službenici Postaje pomorske policije Split su  sudjelovali i u dvije zajedničke akcije nadzora na moru koje su proveli s djelatnicima Carinarnice Split, Državnog inspektorata i Obalne straže.

Policijski službenici će i dalje tijekom turističke sezone, u cilju prevencije, nastaviti obavljati nadzor i kontrolu na moru, samostalno, ali i u suradnji s drugim službama.

Posebno upozoravamo osobe koje upravljaju gliserima,  skuterima i sličnim brodicama na mlazni pogon, da se obavezno pridržavaju  propisa i pravila ponašanja na moru, posebno propisane udaljenosti od obale,  kako bi na taj način izbjegli mogućnost da se dogodi nesreća i stradavanje osoba.

Obzirom na povećani intenzitet prometa na moru upućujemo sve sudionike pomorskog prometa da se pridržavaju zakona i pomorskih pravila kako bi  zabilježili što manje negativnih događaja na moru.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.