2 min. čitanja

U prošloj godini Luka Ploče zaradila više od 6,5 milijuna eura

U prošloj godini Luka Ploče zaradila više od 6,5 milijuna eura
Foto: Youtube / Screenshot / Luka Ploče

Prema nerevidiranom i nekonsolidiranom izvješću poslovodstva tvrtke "Luka Ploče", koje je objavljeno na Zagrebačkoj burzi, prošle godine je, nakon odbijanja poreza da dobit (17,6 milijuna kuna) i dodatnog poreza na dobit (25,9 milijuna kuna), ostvarena neto dobit od gotovo 50 milijuna kuna.

Godinu ranije taj je parametar, bez dodatnog poreza na dobit, bio 27,6 milijuna kuna. Promet preko pločanskih dokova tijekom 2022. godine iznosio je nešto više od 5,5 milijuna tona robe, što je porast od 43 posto u odnosu na 2021. godinu kada je ostvaren promet od 3,9 milijuna tona, piše Dubrovački vjesnik.

U strukturi tereta najznačajniji porast u odnosu na 2021. je ostvaren prekrcajem ugljena (56 posto), željezne rude (249 posto) i šećera (149 posto). Prihodi od prodaje lučkih usluga iznose 262 milijuna kuna, što je porast od 68 posto u odnosu na 2021. godinu, dok prihod od prodaje roba iznosi 445 milijuna kuna te je 116 posto veći u odnosu na godinu ranije.

"Luka Ploče" ne obavlja financijske transakcije preko nijedne ruske financijske institucije te nema financijsku izloženost prema toj državi. Planiran promet ruskog ugljena u 2022. godini iznosio je manje od 2 posto sveukupnog planiranog prometa. Nije bilo transakcija s ruskom robom u tijeku tekuće godine.

Potraživanja od kupaca 31. prosinca 2022. godine iznosila su 181 milijun kuna što ukazuje na porast od 180 posto u odnosu na prethodnu godinu. Od ukupnog iznosa potraživanja od kupaca 94 posto se odnosi na nedospjela potraživanja od čega 82 posto čini neotpremljena roba od trgovine, piše Dubrovački vjesnik.

Lučka uprava Ploče proslavila 25 godina: Ukupna ulaganja iznose preko dvije milijarde kuna!
PLOČE - Lučka uprava Ploče je, uz brojne uzvanike, svečano obilježila 25 godina od osnutka. Domaćin i ravnatelj Lučke uprave Tomislav Batur ustvrdio je kako je za to vrijeme napravljeno jako puno posla na lučkome području, te da Lučka uprava kontinuirano provodi aktivnosti na održavanju i izgradnji…

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.