1 min. čitanja

U promet se uskoro pušta nova luka u Trpnju

U promet se uskoro pušta nova luka u Trpnju
Foto: DNŽ

TRPANJ – Veliki infrastrukturni projekt rekonstrukcije i proširenja luke u Trpnju na Pelješcu bliži se svom kraju. Lokaciju su jučer obišli predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije.

Riječ je o projektu vrijednom više od 17 milijuna kuna sufinanciranom europskim sredstvima. Njegovom realizacijom Trpanj će dobiti modernu luku s uređenim parkiralištem i dodatnim sadržajima među kojima je i novo istezalište za barke za lokalno stanovništvo.

Foto: DNŽ

U tijeku su i radovi na luci u Dubi Pelješkoj, gdje se uređuje 40-ak novih komunalnih vezova te se dodatno štiti i rekonstruira tamošnji valobran.

– Inicijativa za realizacijom ovog projekta krenula je od samih mještana koji su prikupili milijun kuna. Županija ovu investiciju podupire u iznosu od 800 tisuća kuna, a Općina Trpanj s 50 tisuća kuna. Sve pohvale mještanima Dube. I ovaj projekt, kao i obnova rive u Trpnju izuzetno su važni i za lokalnu samoupravu i za nas kao županiju i možemo izraziti zadovoljstvo njihovim tijekom – poručio je župan Nikola Dobroslavić.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.