1 min. čitanja

U poznatom dvorcu niče muzej brodogradilišne povijesti Kraljevice

U poznatom dvorcu niče muzej brodogradilišne povijesti Kraljevice
Foto: Wikimedia

KRALJEVICA - Grad Kraljevica bogate brodogradilišne povijesti uskoro će dobiti muzej brodogradnje i ribarstva, da bi budući naraštaji imali spomen na škver Kraljevica i bogatu povijest ribarstva. Ugovor o radovima s izvođačem je potpisan u srijedu i time je počeo proces uređenja muzeja kojeg Kraljevica zaslužuje.

Muzej će biti smješten na prvom katu Dvorca Nova Kraljevica, te će biti opremljen brojnim eksponatima. Pokretač i suinvestitor malog muzeja brodogradnje i ribarstva je Grad Kraljevica, a kako se očekuje, investicija je vrijedna dva milijuna eura, javlja Radio Rijeka.

- Muzej će biti spomen na brojne generacije Kraljevčana koji su radili u brodogradilištu - naglašava gradonačelnik Dalibor Čandrlić.

- Tu je i spomen na ribare, jer, kako je znano, u prošlosti su na području grada Kraljevice bile brojne tunere za ulov tune. Posjetitelji će kroz eksponate, ali i virtualno moći doživjeti bogatu povijest ovog grada - najavio je gradonačelnik.

Čandrlić kaže da oko budućeg postava muzeja razgovaraju s Prirodoslovnim muzejem te da se dio budućih eksponata trenutno nalazi u sklopu kraljevičkog brodogradilišta.

- Razgovarao sam s građanima i oni sami nude svoje kućne, ako mogu tako reći, eksponate. Razgovarao sam s nekoliko supruga bivših pomoraca koje su izrazile želju da uniforme i još neke vrijedne osobne stvari danas-sutra ustupe budućem muzeju. Naravno, cijeli postav neće biti odmah pripremljen, već će se s vremenom nadopunjavati, kako je i običaj - kazao je gradonačelnik Kraljevice.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.