U požaru kod Grebaštice ima i ozlijeđenih!

GREBAŠTICA - Iz Hrvatske vatrogasne zajednice za N1 potvrđuju da je došlo do ozlijede vatrogasca i jedne osobe u požaru: Vatrogasac se naudisao dima, sad je dobro. Građanin je svojom krivnjom došao u zonu gašenja.

Apeliramo na građane da vatrogascima ne otežavaju gašenje, a sebe ne dovode u opasnost kako bi požar iz blizine promatrali ili ga fotografirali i snimali. Također, strogo je zabranjeno korištenje dronova u zoni rada protupožarnih zrakoplova jer se time izravno ugrožava sigurnost zračnih i zemaljskih snaga, poručili su iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

Požar je iz Jelinjaka skrenuo prema Primoštenu, a kako doznajemo s terena, vjetar se ponovno pojačao.

Grad Šibenik osigurao je smještaj čiji su objekti ugroženi ili zahvaćeni požarom, pa se tako u Sportskoj dvorani Baldekin nalazi jedna obitelj iz Slovenije, a trebala bi doći još jedna, kazao je za ŠibenikIN načelnik Stožera civilne zaštite Grada Šibenika.

- Stanje je i dalje dosta teško, brane se kuće, a materijalna šteta će se zbrajati narednih dana. Ljudskih žrtava nema, nekoliko vatrogasaca se nagutalo dima, ali koliko sam upućen, mislim da su dobro i čak već nazad na terenu. Vatra je krenula preko brda Jelinjak prema Primoštenu, na terenu su sve raspoložive snage i samo se nadamo da se vjetar neće dignuti – kazao je.

Podsjetimo, jak otežava gašenje velikog požara koji je planuo u četvrtak oko 11:10 u mjestu Gornji Banovci kod Grebaštice u Šibensko-kninskoj županiji. Na terenu je 148 vatrogasaca s 56 vozila.

Požar gasi sedam aviona. Prema riječima zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Šibenik Volimira Miloševića, požar nije ni blizu pod kontrolom niti je lokaliziran. Požar je nažalost zahvatio više kuća i automobila, a obitelji se evakuiraju.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

UŽAS KOD GREBAŠTICE Gore kuće, požar gasi sedam zrakoplova i stotine ljudi!
GREBAŠTICA - Stotine gasitelja i pet protupožarnih zrakoplova cijelo poslijepodne pokušavaju spasiti živote i imovinu ljudi na području Grebaštice gdje bukti veliki požar. U gašenju požara kod Grebaštice trenutno sudjeluje 148 vatrogasaca sa 56 vatrogasnih vozila. Angažirani su vatrogasci iz Šibens…