1 min. čitanja

U pomorski muzej Orebić vraćena 2 restaurirana predmeta iz Konzervatorskog zavoda u Dubrovniku

U pomorski muzej Orebić vraćena 2 restaurirana predmeta iz Konzervatorskog zavoda u Dubrovniku
Foto: Pomorski muzej Orebić 

OREBIĆ - Pomorski muzej Orebić obratio se Konzervatorskom odjelu u Dubrovniku, putem opunomoćenika Hrvatskog restauratorskog zavoda zamolbom za restauracijske radove na 2 predmeta: Atlas „Della nuova e grande illuminate face dei mare parta terza“ autora Nicolo Jans Vooght-a te Fermana iz 1900 g. godine nepoznata autora.

Iz radionice konzervatorskog odjela u Dubrovniku, u Pomorski muzej u Orebiću vraćena su tri obnovljena izloška iz stalnog muzejskog postava.

To su portolan iz 1800. godine, karta Pelješkog kanala s označenim dubinama iz 1869. godine i zemljopisna karta Otrantskih vrata i Pelješca iz 19. stoljeća.

Ti vrijedni i zanimljivi izlošci obnovljeni su u nastavku višegodišnjeg projekta Hrvatskog restauratorskog zavoda za obnovu izložbenog fonda u Pomorskom muzeju u Orebiću koji se financira novcem Ministarstva kulture i medija.

- Sretni smo što su zaprimljeni predmeti zasjali u pravom svjetlu i moći će se razgledati u sklopu stalnog postava našeg muzeja - poručuju iz Pomorskog muzeja u Orebiću.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.