1 min. čitanja

U obnovu opatijskih zelenih površina ove godine će se uložiti 198 tisuća eura

U obnovu opatijskih zelenih površina ove godine će se uložiti 198 tisuća eura
Foto: Grad Opatija

OPATIJA - U Opatiji će se tijekom ove godine uložiti čak 198,5 tisuća eura u sadnju drveća i obnovu fonda zelenih površina.

Na javnom pozivu za sufinanciranje provedbe mjera prilagodbe klimatskim promjenama Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Gradu Opatiji su odobrena sredstva u iznosu od 158,7 tisuća eura, što je 80 posto prihvatljivih troškova. Ostatak sredstava od 40 tisuća eura bit će pokriven gradskim proračunom.

Gradski parkovi i perivoji te ostale zelene javne površine bit će oplemenjene sadnjom čak 271 stabla, ponajprije autohtonih sorti drveća primjerenih našoj klimi: bor, jela, bijeli i crni dud, lipa, hrast, badem, pitomi kesten, višnja, ali i mnogih drugih vrsta stablašica.

Cilj je lokalnim djelovanjem pridonijeli ublažavanju klimatskih promjena i doprinjeli kvaliteti života u gradu.

Nova će se stabla saditi širom Opatije, u parkovima i perivojima te oko osnovnih škola, vrtića i zgrada javne uprave. Prije sadnje stabala bit će izrađen stručni elaborat prema kojem će se događati aktivnosti vezane za sadnju, u suradnji s Konzervatorskim odjelom u Rijeci i Parkovima Opatija.

Kroz projekt će biti organizirane i edukativne radionice sadnje biljaka sa školskom djecom, objavili su iz Grada Opatije.

A.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.