1 min. čitanja

U Ninskom zaljevu izgorjela brodica

U Ninskom zaljevu izgorjela brodica
Foto: MMPI

NIN - Obavijest o požaru na brodici u Ninskom zaljevu zaprimljena je u MRCC Rijeka u petak, 1. rujna u 12.04 sati od očevica, o čemu je obaviještena Lučka kapetanija Zadar čiji službenici su odmah isplovili u spasilačku akciju prema mjestu dojave. O događaju je obaviještena i Javna vatrogasna postrojba, JVP Zadar.

Nedugo nakon pokretanja spasilačke akcije, u 12.28 sati vlasnik opožarene brodice javio je u MRCC Rijeka da je požar ugašen uz pomoć drugih sudionika u pomorskom prometu, dok je četveročlana posada opožarene brodice bez ozljeda izvučena iz mora, na drugu privatnu brodicu. Na poziciji nesreće nije uočeno onečišćenje mora.

Podrtina opožarene brodice, tip gliser duljine 5,94 metara, hrvatske zastave ostala je u plutajućem stanju te je dotegljena do obližnje obale i izvađena iz mora.

Nakon pregleda olupine brodice te uzimanja izjava brodolomaca, državljani Republike Hrvatske u okviru očevida o uzrocima ove pomorske nesreće, iz nadležnosti Lučke kapetanije Zadar vlasniku brodice, također hrvatskom državljaninu izrečene su propisane mjere.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.