U nedjelju u Zatonu druga po redu regata za Kup Dalmacije 2023.

ZATON - Domaćin je veslački klub 'Krka' čije će boje braniti 8 veslačica i 34 veslača, a među natjecateljicama i natjecateljima u dvojcu bez kormilara naći će se sestre Ivana i Josipa Jurković, svjetske juniorske i B-seniorske prvakinje.

U nedjelju 19. ožujka od 9 do 13:30 sati u Zatonu će biti održana druga po redu regata za Kup Dalmacije 2023. na kojoj će sudjelovati 13 klubova iz Dalmacije i gosti iz BiH s oko 450 veslačica, veslača, njihovih trenera i ostalog pratećeg osoblja.

Domaćin Regate je veslački klub 'Krka' čije će boje braniti 8 veslačica i 34 veslača raspoređenih u 25 posada od kadeta do juniora.

Među natjecateljicama i natjecateljima u dvojcu bez kormilara naći i sestre Ivana i Josipa Jurković, svjetske juniorske i B-seniorske prvakinje, koje će svoje trenutne mogućnosti okušati u srazu s muškim juniorskim dvojcima.

Foto: Veslački klub Krka

Prisutni će moći gledati kako i koliko veslaju polaznici škole veslanja u GIG-ovima, te koliki su potencijali mlađe-juniorskih i juniorskih posada koje i ove godine očekuju zahtjevna natjecanja na međunarodnoj razini.

Uz njih, sada kao njihovi učitelji i uzori, naći će se i bivši svjetski i olimpijski prvaci pa će posjetitelji imati prilike vidjeti kako izgledaju i koliko su zapravo skromni oni koji su u svojim karijerama dotakli sportsko nebo, pozivaju iz veslačkog kluba 'Krka'.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Nove medalje s Hrvatskog veslačkog prvenstva za članove V.K. Krka | | Morski HR
Prva tri dana srpnja 2022. godine u Zagrebu se okupilo oko 1000 veslačica i veslača, uzrasta juniori/juniorke i kadetkinje/kadeti, kako bi odmjerili snage na najvažnijem nacionalnom okupljanju u