2 min. čitanja

U nedjelju izbori za vijeća mjesnih odbora grada Rijeke

U nedjelju izbori za vijeća mjesnih odbora grada Rijeke
Foto: Grad Rijeka

RIJEKA - U nedjelju, 12. ožujka 2023. održavaju se izbori za članove vijeća mjesnih odbra na području Grada Rijeke.

Na području Grada Rijeke osnovana su 34 mjesna odbora, koji predstavljaju oblik neposrednog sudjelovanja građana u odlučivanju o lokalnim poslovima od neposrednog i svakodnevnog utjecaja na život i rad građana.

Glasovanje traje neprekidno 12. ožujka od 07,00 do 19,00 sati. Birališta se zatvaraju u 19,00 sati. Biračima koji su se zatekli na biračkom mjestu omogućit će se glasovanje i nakon 19,00 sati, javljaju iz Grada Rijeke.

Broj članova vijeća ovisi o broju stanovnika na području mjesnog odbora
Broj članova vijeća utvrđuje se Statutom Grada Rijeke, odnosno prema broju stanovnika na području mjesnog odbora i to tako da vijeće mjesnog odbora koji ima do 7.500 stanovnika ima pet članova (mjesni odbori Banderovo, Belveder, Brajda-Dolac, Brašćine-Pulac, Bulevard, Centar-Sušak, Draga, Drenova, Gornja Vežica, Gornji Zamet, Grbci, Kantrida, Kozala, Krimeja, Luka, Mlaka, Orehovica, Pašac, Pećine, Pehlin, Podmurvice, Podvežica, Potok, Srdoči, Sveti Kuzam, Svilno, Školjić-Stari grad, Škurinje, Škurinjska Draga, Grad Trsat, Turnić i Vojak
mjesnog odbora koji ima od 7.501 do 11.000 stanovnika ima sedam članova (mjesni odbori Sveti Nikola i Zamet).

Za izbore su prijavljene 174 kandidacijske  liste, a na web stranicama Grada Rijeke objavljene su kandidacijske liste za svaki pojedini mjesni odbor.

Glasovanje na 40 biračka mjesta, lokaciju biračkog mjesta provjerite putem aplikacije


Na ovim izborima birači mogu glasovati samo u mjestu svog prebivališta.

Glasovanje se odvija na 40 biračkih mjesta, a svoje biračko mjesto građani mogu pronaći na popisu biračkih mjesta.

Kako bi građanima olakšao snalaženje u izlasku na izbore, Grad Rijeka izradio je aplikaciju putem koje birači mogu jednostavno provjeriti gdje se nalazi lokacija njihovog biračkog mjesta na ovim izborima. Nakon unosa svoje adrese, birač će dobiti adresu biračkog mjesta te oznaku na Google mapi koja precizno pokazuje gdje se nalazi njegovo biračko mjesto.

Pregled biračkih mjesta na izborima za članove vijeća mjesnih odbora grada Rijeke
Izdavanje potvrda za glasovanje na dan izbora
Birači mogu pregledati svoje podatke upisane u registar birača na mrežnoj stranici Ministarstva pravosuđa i uprave https://biraci.gov.hr/RegistarBiraca/ putem OIB-a ili MBG-a i prezimena.

Popis birača sadržavat će birače s prebivalištem na području Grada Rijeke koji će napuniti 18 godina do dana provedbe izbora i koji imaju važeće osobne iskaznice.

Birači koji prilikom dolaska na biračko mjesto utvrde da nisu upisani u izvadak iz popisa birača, mogu na dan izbora u Službi za opću upravu, Rijeka, Riva 10, u prizemlju zgrade, na šalteru broj 9, dobiti potvrdu za glasovanje, poručuju iz Grada Rijeke.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.