2 min. čitanja

U Napulju održana konferencija "Gradonačelnici gradova luka" - Sudjelovao i riječki gradonačelnik

U Napulju održana konferencija "Gradonačelnici gradova luka" - Sudjelovao i riječki gradonačelnik
Foto: Grad Rijeka

Konferencija "Gradonačelnici gradova luka" održana je u talijanskom Napulju, u sklopu manifestacije Tjedan pomorskog prometa u Napulju. Na Konferenciji je sudjelovao i gradonačelnik Rijeke Marko Filipović.

Uz riječkog gradonačelnika Konferenciji su prisustvovali i gradonačelnici Valencie, Monfalconea, Livorna, Napulja, Genove i Ravene koji su u svojim izlaganjima govorili o iskustvima i izazovima s kojima se susreću gradovi – luke.

- Rijeka se danas snažno razvija, među ostalim i zahvaljujući razvoju svoje luke koja je pak veliki iskorak napravila kroz provedbu projekta Rijeka Gateway iza kojeg stoji i Međunarodna banka za obnovu i razvoj. Riječ je o najopsežnijem projektu od osnutka Republike Hrvatske namijenjenom sveobuhvatnoj revitalizaciji dijela riječkog priobalja i povećanja konkurentnosti hrvatskog gospodarstva. U sklopu projekta, među ostalim je izgrađen novi kontejnerski terminal, cesta, rekonstruirana pristaništa, a u tijeku je realizacija projekta nove marine odnosno jedne od najvećih investicija u nautičkom turizmu u Hrvatskoj, vrijedna oko 50 milijuna eura - poručio je Filipović dodavši kako će nova Marina svoje će prve brodove dobiti 2025. godine te će, uz brojne gradske, državne i privatne projekte koji se odvijaju u gradu, zasigurno unijeti promjene u život grada i njegovih građana.

Foto: Grad Rijeka

Vjerujem da sve ovo pokazuje povezanost razvojnih planova Grada Rijeke s planovima razvoja luke. Kao najvažnije intermodalno središte i glavna teretna tranzitna luka za Srednju i Istočnu Europu u Republici Hrvatskoj, Rijeka je oduvijek bila snažno povezana s lukom i morem.  Svakako namjeravamo i dalje ići tim smjerom, ali i nastaviti s razvojem turizma u našem gradu koji i sada ostvaruje zaista značajne rezultate - dodao je Filipović u svom obraćanju na Kongresu zaključivši kako je cilj učiniti Rijeku još boljim, razvijenijim i uspješnijim gradom.

Na marginama susreta u Napulju gradonačelnik Filipović održao je sastanak i s gradonačelnikom Ravene Micheleom de Pascaleom na temu buduće suradnje dvaju gradova luka.

Inače, manifestacija Tjedan pomorskog prometa u Napulju je uz gradonačelnike gradova luka okupila i predstavnike talijanske Vlade, gospodarstvenike te stručnjake u znanstvenim i kulturnim područjima, javljaju iz Grada Rijeke.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2022 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.