3 min. čitanja

U nadzoru pomorskog prometa makarskog akvatorija sudjelovali i strani policajci

U nadzoru pomorskog prometa makarskog akvatorija sudjelovali i strani policajci
Foto: PU splitsko-dalmatinska

Na plovilu Lučke kapetanije, isplovili su policijski službenici Policijske postaje Makarska. U zajedničkom radu sudjelovali su i strani policijski službenici.

Cilj zajedničkog postupanja Lučke kapetanije i policije bio je provedba nadzora pomorskog prometa. Ovog puta s posadom su bili i strani policijski službenici koji ovog ljeta rade na području Makarske.

Na plovilu su uz djelatnike Lučke kapetanije bili Majda Ramić iz Bosne i Hercegovine i Piotr Filar iz Poljske. Tri djelatnika Lučke kapetanije provodila su nadzor i kontrolu uz nazočnost policijskih službenika, a posebno su bili fokusirani na sankcioniranje glisiranja, negativnog ponašanja kojima su posebno ugroženi kupači. Sankcionirana su tri takva prekršaja, dok je ukupno provedeno 10 nadzora.

Rezultati akcije “Sigurna plovidba”: Svako četvrto plovilo u prekršaju!
Akcija pojačanog nadzora sigurnosti plovidbe „Sigurna plovidba 2023“, provedena jučer, 21. srpnja u vremenu od 09.00 do 17.00 sati u hrvatskom dijelu Jadrana, u području nadležnosti osam lučkih kapetanija i pripadajućih ispostava. Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture središnju akciju tradici…

Obzirom na intenzivni pomorski promet tijekom ljeta, posebno jahti, brodova i brodica, sudionicima pomorskog prometa upućena je poruka da se institucije skrbe za sigurnost i na moru.

Suradnja građana s zajedničkom ophodnjom bila je na dobroj razini  a strani policijski službenici svakako su bili zadovoljni što su dan proveli pomažući u poslovima nadzora pomorskog prometa. Pružena im je i prilika da vide na koji način hrvatske institucije surađuju i zajedno rade na poslovima sigurnosti.

Ovo je za strane policijske službenike bio jedan malo drugačiji dan. Proveli su ga na moru pomažući djelatnicima Lučke kapetanije u obavljanju poslova nadzora i kontrole pomorskog prometa.

A.B.

PROČITAJTE JOŠ:

VIDEO Ovako izgleda zaustavljanje prijestupnika na moru - Neki se ljute, drugi prave nevješti, treći pozdravljaju kontrolu!
Mladi skiper nesigurno manevrira, glisirajući uz obalu. Talijan upravlja jahtom prebrzo uz samu obalu, dok za upravljanje plovilom dozvolu ima skiperica koja se sunča na provi. Treći slučaj su austrijski jedriličari koji zbog loših iskustava svojih prijatelja i krađe plovila pozdravljaju akcije nadz…
AKCIJA SIGURNOST PLOVIDBE: “Ove godine je puno manje nautičara na Jadranu”
Jadranski web portal
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2023 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.