U Mošćeničkoj Dragi počeli radovi na tri interpretacijska centra i tri dječja igrališta

MOŠĆENIČKA DRAGA - Načelnik Općine Mošćenička Draga ističe da je izuzetno važno očuvati kulturno-povijesnu baštinu kraja, spasiti je od propadanja i valorizirati je u turističke svrhe.

Počeli su radovi na uređenju tri tematska dječja igrališta i tri interpretacijska centra u Brseču, Mošćenicama i Trebišću, koji čine dio projekta 'Povežimo se baštinom' Urbane aglomeracije Rijeka.

Projektom će se obnoviti etnografska zbirka i izgraditi tematsko igralište vezano uz baštinu u Mošćenicama. Djelomično će se obnoviti i rodna kuća Eugena Kumičića i izgraditi tematsko igralište u Brseču.

Radovi su krenuli i u Trebišću gdje će se obaviti obnova interpretacijskog centra i izgraditi tematsko igralište, čime će se zaokružiti projekt obnove etnosela.

Rikardo Staraj, načelnik Općine Mošćenička Draga, ističe da je izuzetno važno očuvati kulturno-povijesnu baštinu kraja, spasiti je od propadanja i valorizirati je u turističke svrhe, što će upravo ovim projektom biti i omogućeno, piše Novi List.

- Omogućit će to i razvoj regije, nova zapošljavanja, a sigurno postati i jedan od razloga posjeta turističkoj destinaciji Mošćenička Draga - ističe načelnik.

B.K.

PROČITAJTE JOŠ:

Počelo uređenje Interpretacijskog centra u Mošćeničkoj Dragi
MOŠĆENIČKA DRAGA - Interpretacijski centar bit će smješten u ruralnoj kamenoj kući u Trebišćima. Muzeološki i muzeografski centar interpretirat će staroslavensku mitologiju te predstavljati ostale baštinske vrijednosti ovog područja. Zimski dani u Općini Mošćenička Draga prolaze u znaku značajnih i…