1 min. čitanja

U Makarskoj postavljeno još 6 novih kućica za mačke

U Makarskoj postavljeno još 6 novih kućica za mačke
Foto: Grad Makarska

MAKARSKA - U nastavku suradnje s udrugom Šapama od srca i Makarskim komunalcem d.o.o.  prošlog tjedna postavljeno je još 6 kućica za slobodnoživuće i napuštene mačke.

Naime, nakon što je Grad Makarska u listopadu postavio 5 kućica za 15 mačaka, zbog iznimno dobre reakcije građana, a kako bi se zadovoljile sve potrebe u gradskim kvartovima, nabavljene su dodatne kućice.

FOTO Makarska postavlja 5 kućica za slobodnoživuće gradske mačke
U tjednu u kojem se obilježava Svjetski dan zaštite životinja Grad Makarska je u suradnji s udrugom Šapama od srca i Makarskim komunalcem d.o.o. postavio 5 kućica za slobodnoživuće mačke. Ukupno 15 mačaka na Sv. Petru i u Ulici V. Nazora od sada će imati sigurno

Tako će od sada kućice štititi od hladnoće i kiše mačke i na poluotoku Osejavi te na Zelenci. Također, u protekla dva mjeseca uočeno je da se najviše slobodnoživućih mačaka okuplja na Svetom Petru i na Gornici pa su i tamo postavljene dodatne kućice.

Ukupno 18 mačaka od sada će imati sigurno sklonište u zimskim mjesecima pred nama, čime je za sada zaokružen projekt koji je i na razini Hrvatske prepoznat kao iznimno uspješan primjer dobre prakse brige o životinjama.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.