1 min. čitanja

U Makarskoj, koja muku muči s parkiranjem, grad uveo nove parkirališne zone

U Makarskoj, koja muku muči s parkiranjem, grad uveo nove parkirališne zone
Foto: Pixabay

MAKARSKA - U Makarskoj problem parkinga nije samo ljeti kada se broj stanovnika udvostruči. U prilog im ne ide ni to što u gradu već 5 godina ne postoji Pauk služba jer je bivši koncesionar prestao odvoziti nepropisno parkirana vozila, a grad nije našao zamjenu. I dok se čeka rješenje, grad je uveo nove parkirališne zone.

Nered s nepropisnim parkiranjem u Makarskoj, bez pomoći pauk-službe, kaznama pokušavaju riješiti prometni redari i policija. Kaos je posebno izražen u ljetnim mjesecima kad se često blokiraju vatrogasni prilazi ili ulazi u obiteljske kuće. No Grad već pet godina ne uspijeva formirati pauk-službu.

- Ne bi bilo loše da imamo pauka na raspolaganju, ali koncesionar koji je imao pauka više nije zainteresiran, a novi koncesionar traži da dobije i parking u gradu. Nama je to neprihvatljivo da dajemo parking trećoj osobi - naglašava Zoran Paunović, gradonačelnik Makarske.

Jedan sat parkiranja u središtu tijekom ljeta Grad naplaćuje 4 eura, i zarađuje znatan novac. To se ulaže u poboljšanje prometne infrastrukture, a Makarani se pitaju zašto se ne uloži u novu pauk-službu.

- Pokrenuli smo izradu prometne mobilnosti na fakultetu prometa u Zagrebu, treba poboljšati promet u mirovanju te napraviti 3- 4 garaže - rekao je gradonačelnik.

Do kraja godine uvest će se javni prijevoz što bi trebalo rasteretiti parking u centru. Vraćanje pauk-službe, bilo pod upravom Grada ili raspisivanjem nove koncesije, dodatno bi pomoglo uvođenju reda u prometu, piše Regionalni dnevnik.

I.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.